Geoff Goodman snakker ut om Overwatch

Hvordan blir en ny helt i Overwatch til?

Spilldesigner åpner opp om tankegangen og prosessen rundt nye helter.

Ana er en av heltene Goodman har lyst til å gjøre noe med, men tør ikke.
Blizzard

Geoff Goodman, en av Overwatch-designerne, hadde en «AMA» (Ask me anything, red.adm.) på Blizzard sitt eget forum tirsdag kveld, og åpnet opp om hvordan Blizzard går frem for å skape en ny helt, samt forandre nåværende helter.

Under AMAen fikk vi innsyn i helter de ser på som kan få forandringer i nær fremtid, helter de er redde for å røre på grunn av populæriteten.

META

Vis mer

Når man referer til meta i et spill, betyr det strategier eller heltevalg som er bedre for øyeblikket, og som du vil se profesjonelle spillere velge. Metaen endres over tid, både som følge av oppdateringer og nye strategier som lages.

DIVE

Dive er en svært mobil og aggressiv lagkomposisjon som kaster seg i raskt tempo på motstanderen.

Goodman startet seansen med å fortelle litt om Ana. Den første helten som ble skapt etter at spillet var offisielt ute, og en favoritt for mange som spiller Overwatch. Hun har blitt et offer for metaen som er kjent som dive. Men hun er også en helt de er redd for å røre for nå, med Brigitte som kommer og hvordan metaen kan forandre seg i nær fremtid. Han forteller også om hvordan Ana har egenskaper som de andre support-heltene ikke har, og at hun ikke er langt unna å være en viktig brikke.

Han nevner også Zarya og Roadhog som to helter de er bekymret for å røre for mye med på det nåværende tidspunkt. Han la til at de prøver å være i forkjøpet av metaen som skapes av spillerne.

Reaper og Mei får kjærlighet

Mei skal få en oppgradering etter Brigittes lansering.
Blizzard

To helter som skal få kjærlighet i følge Goodman er Reaper og Mei. Reaper har ikke fått en forsterkning på veldig lang tid, og falt litt ut og blitt en helt man bruker kun i enkelte situasjoner. Med en mulig tank-meta som kommer, kan en forbedret Reaper være med på å holde de store tunge heltene i sjakk.

En annen som skal få mer kjærlighet er Mei. Mei fikk nylig en forbedring med blant annet Sombra, som nylig fikk en nedgradering av hennes hack, og Doomfist. Hva mer de har i planene for Mei er usikkert.

I tillegg vet vi at Blizzard jobber med å fornye Symmetra helt, Hanzo skal få en ny egenskap som skal erstatte hans Scatter Arrow-evne, mens vår kjære svenske Torbjörn skal få en oppgradering også. Uten at detaljene rundt dette er avslørt enda.

Nærkampshelter

Goodman fikk et spørsmål om de liker å lage nærkampshelter, og om de er vanskeligere å balansere, og svaret på begge spørsmålene var ja. Han gikk innpå hvordan Reinhardt var deres første nærkamphelt, men at de ikke hadde problemer med å balansere han fordi han hadde skjoldet som beskyttelse, som gjorde at han ikke ble en nærkampshelt som hadde fokus kun på å angripe, men også beskytte.

Han avslørte også at Genji opprinnelig var en nærkampshelt. Genji hadde opprinnelig kun sitt sverd, og skulle være en nærkampshelt. De møtte på mange store problemer med dette, og derfor endte han opp med å få kastestjerner og hans nærkamps-evne ble hans ultimate evne med sverdet.

Brigitte lansert

Les også
Anmeldelse: Overwatch
Brigitte er Overwatch sin nyeste helt.
Blizzard

Dette ledet også opp til prat om Brigitte Lindholm. Hun er den ultimate nærkamphelten med både tank-egenskaper og support-egenskaper.

Goodman har bekreftet at det er noen ting de skal følge nøye med på når det kommer til Brigitte. Blir det for mye helbreding? Vil Torbjörn med sine rustningspakker, Symmetra med rustningsgenerator og Brigitte med rustningspakker bli ustabilt, slik at en helt som Tracer får så mye liv at hun blir umulig å bli kvitt? Er ultimate-evnen hennes for sterk? Og er hennes kombinasjon med «Shield Dash» og hennes nærkamps-evner bli for sterke? Dette er noen av tingene som skal bli fulgt med på.

Han bekrefter også at selv om de to siste heltene, Moira og Brigitte, har vært hybrid-helter (angrep-helbredelse, tank-helbredelse), så betyr det ikke at dette er noe som vil skje med hver eneste helt som vil bli lagt til.

Neste helt vil, etter timeplanen til Blizzard så langt, komme i juli. Det blir spennende å se om vi en dag får en norsk-talende helt i Overwatch.

Siste fra forsiden