Hvordan føles det å buksprette noen?

Det ønsker Ninja Gaiden 3-produsenten å lære deg.

Ninja Gaiden har en lang og stolt historie, og tok sine først skritt allerede i 1988. Her til lands het det første spillet i serien Shadow Warriors, og mange husker det nok for sin stilige musikk og mystiske mellomsevenser. Med tiden har serien også tatt steget til mer moderne konsoller, hvor høydepunktet kanskje er kremutgivelsen Ninja Gaiden 2 fra 2008. Felles for alle spillene i serien er at de er djevelsk vanskelige.

Ninja Gaiden 3 er fortsatt et stykke unna, men det foreligger allerede litt informasjon om spillet. Produsenten har for eksempel uttalt at det vil bli noe lettere og mer tilgjengelig enn forgjengerne. Utviklerne har også sagt at de vil benytte anledningen til å tolke serien på helt nytt vis.

Blod og gørr er en viktig del av denne serien. Det blir mer.

Det inkluderer blant annet en «komplisert flerspillerdel» hvis vi skal tro Gamesthirst. De har tatt en titt i det seneste offisielle PlayStation-bladet, som igjen har snakket med spillets prosjektleder, Yosuke Hayashi. Han kan fortelle mer om hvordan serien har utviklet seg.

– Vi fokuserer på Ryu som en mørk japansk helt. Det blir ikke flere spillbare figurer, i stedet fokuserer vi mer på Ryu Hayabusas liv, livsstil, følelser og tanker. Vi prøver å ta volden enda dypere, for å få folk til å forstå hvordan det føles å faktisk drepe noen - hvordan det er å buksprette noen. Det er viktig for oss at folk forstår at vold ikke bare handler om blod og gørr.

Samtidig fortelles det at spillet vil komme ut samtidig til Xbox 360 og PlayStation 3. Ninja Gaiden 2 var i utgangspunktet eksklusivt for Xbox 360, før det ble sluppet i en noe annerledes utgave til PlayStation 3, da under navnet Ninja Gaiden Sigma 2. Utvikleren er mindre villig til å snakke om støtte for Move og Kinect, men utelukker det ikke.

Apropos vanskelighetsgraden, serien store styrke i manges øyne, så har Hayashi selvsagt en redegjørelse på lur.

– Vi vet at mange fans liker vanskelighetsgraden godt, men vi prøver et nytt perspektiv. Spillet blir ikke lettere, på ingen måte, vi prøver simpelthen å lage et helhetlig og mer spennende spill som alle kan nyte, avslutter spillutvikleren.

Ninja Gaiden 3 har foreløpig ingen utgivelsesdato, men når det kommer så blir det til Xbox 360 og PlayStation 3.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden