Dota 2 - The International 2014

I kveld går startskuddet for The International-kvalifiseringene

Veien til årets største Dota 2-begivenhet starter i Amerika.

The International går av stabelen i sommer.
Dota2.com

De første kvalifiseringsrundene til The International 4 begynner i kveld, og det er Amerika-regionen som er først ute. Kampene begynner 12. mai klokken 18:00 norsk tid, og rundes av på torsdag. Deretter følger kvalifiseringene fra Sørøst-Asia, Kina og Europa fortløpende fra 16. til 27. mai.

Det er gutta i Beyond The Summit som står for visningen av den amerikanske delen av kvalifiseringen i kveld. De stiller med tre forskjellige Twitch.tv-kanaler som viser forskjellig typer innhold, men det er hovedkanalen som viser brorparten av innholdet. Kampene kan du også for øvrig se nederst i artikkelen etter hvert som de spilles.

Nye lag, gamle fjes

Den amerikanske gruppen er veldig spesiell siden laglisten inneholder få velkente navn. Det er kanskje Team Liquid og Team eHug som flest har hørt om.

Dette er fjerde gangen Dota 2-turneringen The International går av stabelen.
Valve

Ellers har vi en god del kjente spillere på forholdsvis ukjente lag. Sneaky Nyx Assassins er hjemmet for de tidligere Team Liquid-spillerne Michael «ixmike88» Ghannam og Brian «FLUFFNSTUFF» Lee, mens laget North American Rejects består hovedsaklig av profilerte profesjonelle spillere som Steven «Korok» Ashworth og JingJun «Sneyking» Wu.

Utenom dette kan det blir interessant å se hva ferske lag fra både Nord- og Sør-Amerika har å stille opp med, og det er ikke utenkelig at vi får med et ukjent lag videre til Seattle.

Lagkamerater, rivaler og høydepunkter

Tidligere i år ble FLUFFNSTUFF sparket fra Team Liquid grunnet gnisninger innad i laget, og ixmike88 er strengt tatt fortsatt en del av Team Liquid selv om han ikke aktivt spiller for dem.

Et oppgjør mellom Team Liquid og Sneaky Nyx Assassins er uunngåelig, og dette kan bli en rivalisering uten like.

Ellers er det verdt å følge med på om restruktureringen av Team Liquid fører til bedre resultater enn de har kunne vist til i det siste, eller om det er North American Rejects som tar opp kampen og imponerer. Det er heller ikke umulig at et av de ukjente lagene storspiller og overrasker alle.

Blant tidenes største e-sportarrangement

Det er mye som tyder på at årets The International kan bli det største vi noensinne har sett innenfor e-sport. Ikke bare ble de første 10 000 billettene til turneringen revet vekk på 12 minutter, men folkefinansieringen har allerede gjort at premiepotten overstiger fjorårets pott på 17 millioner kroner med nesten 6 millioner.

Lurer du på hvem som skal kjempe i kvalifiseringene?
Dette er lagene som skal delta i The International i sommer »

Les også
Syv spillere utestenges i to sesonger av Telenorligaen

Siste fra forsiden