I Mafia III får du oppleve New Orleans i 1968

Vietnam-veteran Lincoln skal hevne seg på den italienske mafiaen.

2K Games

Sist uke kom 2K Games med en nøktern bekreftelse på at joda, Mafia III er et spill. Da ble vi også lovet en informasjonsutblåsning 5. august – og det fikk vi sannelig! Både en pressemelding, skjermbilder og en trailer fulgte opp som lovet, og de gir oss mer enn nok av innsikt i hva seriens tredje innslag skal by på.

Du får skyte i Mafia III.

Mafia III er satt til New Orleans i 1968, som i spillet er en grobunn for organisert kriminalitet, korrupsjon og andre uhumskheter. Bak det hele står det italienske mobstermiljøet.

Du får også kjøre bil.

Vi får oppleve denne versjonen av sørstatsbyen gjennom foreldreløse Lincoln, som finner seg en familie i byens mørkhudete krimmiljø etter å ha tjenestegjort i Vietnam-krigen. Idyllen tar slutt idet den nyvunne familien blir meiet ned av den italienske mafiaen. Lincoln begynner derfor en personlig vendettakrig for å få hevn.

Mafia III skal komme til Xbox One Windows og PlayStation 4 i 2016.

Beryktet spill

Rykter og nyheter om Mafia III har det vært nok av de siste årene, med blant annet drastiske omlegginger – og til og med nedleggelse – av studioet bak spillet i begynnelsen av 2014. Da ble en del ansatte fra det tsjekkiske studioet sagt opp, mens andre fikk nye stillinger i en annen avdeling i Brno.

Akkurat hvor mye som har blitt med derifra inn i den Mafia III-varianten som vi har fått se nå vet vi ikke. Siden spillet på et tidspunkt skal ha vært planlagt som et lanseringsspill til Xbox One og PlayStation 4 – nok en gang, basert på et rykte – kan det hende utviklingen av spillet kan ha gått litt skeis. Nå har spillet tydeligvis kommet på riktig spor igjen.

Mafia-seriens forrige spill fikk god mottakelse her på Gamer.no i 2011:
Vår anmelder mente at Mafia II hadde en fantastisk presentasjon »

Mafia III-traileren. (Video: 2K Games)

Siste fra forsiden