IGN innrømmer Football Manager-tabbe

Trekker anmeldelse

Et av verdens største spillnettsteder innrømmer urettferdig behandling av årets Football Manager.

Da det gigantiske spillnettstedet IGN publiserte sin anmeldelse av Football Manager 2009 (kjent som Worldwide Soccer Manager 2009 i USA) ble det furore på nettet. Anmelderen gav spillet karakteren 2.0, som stod i skarp kontrast til anmeldelsen IGNs britiske arm tidligere hadde publisert. Hos IGN UK fikk spillet 9.1.

IGN og IGN UK var ikke helt enige.

Det var imidlertid ikke selve karakteren folk reagerte på, men hva spillet faktisk hadde blitt trukket for. Anmelderen, som er sportsredaktør hos IGN, reagerte nemlig på at spillet ikke inneholdt faktisk fotballspilling, og i stedet var et rent managerspill:

– Ja, spillet har en imponerende dybde når det gjelder managermuligheter. Men den er ikke imponerende nok til å gjøre opp for det faktum at du faktisk ikke spiller fotball, skrev Avi Burk i anmeldelsen.

Han konkluderte på følgende måte:

– Jeg kan ikke forstå hvorfor noen ville foretrekke Worldwide Soccer Manager foran FIFA 09 eller Pro Evolution Soccer 2009.

IGN innrømmer feil

Etter å ha opplevd en storm av protester fra sinte lesere, valgte redaksjonen hos IGN i natt å se over anmeldelsen på nytt, og resultatet ble at den ble fjernet fra nettstedet.

Er det rettferdig å sammenligne FM med FIFA?

– Etter å ha lest tilbakemeldingene og fått flere av våre redaktører til å ta en titt på spillet, er vi enige med leserne om at vår originale anmeldelse ikke gav Worldwide Soccer Manager 2009 en rettferdig behandling, sier Jeremy Dunham, som er ansvarlig for redaksjonelt innhold på nettstedet.

Han fortsetter:

– Uheldigvis fokuserte analysen av WWSM 2009 mer på hva anmelderen ønsket at spillet skulle være, enn hva produktet faktisk er. IGN skal anmelde spill på deres egne premisser, og vi er enige i at det ikke var fornuftig å sammenligne WWSM 2009 med actionorienterte sportsspil som FIFA og Pro Evolution Soccer.

Avslutningsvis ber Dunham leserne om unnskyldning for det som har skjedd, og forsikrer om at nettstedet vil komme med en oppdatert og mer nøyaktig anmeldelse i løpet av den nærmeste fremtiden.

I mellomtiden kan du lese vår anmeldelse, som nok ikke er like kontroversiell.

Les også
Anmeldelse: Football Manager 2009

Siste fra forsiden