Illusion Softworks med militærspill

Utviklerne av Mafia og Hidden and Dangerous jobber med et nytt førstepersons-skytespill hvor vi blant annet får enorme kart og heftige kjøretøy.

Enemy in Sight er et nytt spill fra Atari og Illusion Softworks. I dette spillet har den kalde krigen blusset opp, og det har brutt ut full krig mellom Russland og USA. Heldigvis ser det ikke ut som noen av supermaktene ønsker å ta i bruk kjernefysiske våpen, og i stedet er de i full gang med å rive Europa i filler ved hjelp av høyteknologisk konvensjonell krigføring.

Spilleren får rollen som en menig i den amerikanske hæren, og i begynnelsen er han en normal infanterist. Etter hvert som han lykkes på slagmarken vil han imidlertid få mer og mer ansvar, og få trening i å bruke en rekke ulike våpen og kjøretøy. Handlingen foregår i omtrent hele Europa, og spilleren får kjempe seg fra England til den Tsjekkiske Republikken.

Hvert av spillområdene er på cirka 100 kvadratkilometer (men fordi at utviklerne ikke ønsket å lage kunstige grenser i landskapet, er den reelle størrelsen på cirka 900 kvadratkilometer, i og med at basisterrenget på 100 kvadratkilometer blir brukt flere ganger), noe som er temmelig enormt for en infanterist. Heldigvis har du mulighet til å sette deg inn i en rekke kjøretøy, og her nevnes blant annet moderne stridsvogner og høyteknologiske kamphelikoptre.

Spillet kommer med en avansert grafikkmotor som tilbyr stor variasjon og realisme (kartene er basert på luftfotografier og digitale terrengmodeller fra virkeligheten), og i tillegg lover utviklerne at du kan gå inn i hver eneste bygning på kartet. Dessuten er terrenget ødeleggbart, noe som alltid er et pluss når vi får leke oss med kraftige våpen.

Spillet tilbyr selvfølgelig også en avansert flerspillerbit, der fokuset er på lagarbeid og taktikk. Scenariene vil være bygd opp slik at de legger til rette for kombinerte angrep, med bakkestyrker, luftstøtte og artilleristøtte. Utviklerne har imidlertid også lagt inn en spesiell "Green Beret"-modus for spillere som ønsker å kjempe alene.

Siste fra forsiden