Epic Games Store - Celeste, Inside

Indieperlene Celeste og Inside er denne ukens gratisspill i Epic-butikken

Playdead, Matt Makes Games, Gamer.no

Dersom du enda ikke har prøvd Celeste eller Inside, har Epic Games Store denne uken et tilbud for deg. Frem til 6. september kan du nemlig plukke opp begge de kritikerroste indiespillene for nøyaktig null kroner.

Som alltid trenger du en Epic-konto, som heller ikke koster noe å opprette. Med det gjort er det bare å besøke siden for gratisspill hos Epic Games-butikken, der du finner både Celeste og Inside. Ved å navigere til de respektive butikksidene er det bare å trykke på knappene merket «Get» og så er spillene dine.

Lekker retroplattformer

Celeste.
Matt Makes Games

Plattformspillet Celeste feide mange av banen da det seilte frem som et av fjorårets mest populære titler. I spillet møter vi ungjenta Madeleine, som på vei opp spillets titulære fjell må kjempe mot både utallige farer og sine indre demoner.

Her på bruket kåret vi Celeste til den tredje beste enspilleropplevelsen for 2018, og roste det samtidig for både solid musikk og en velskapt historie som tar opp vanskelige temaer som depresjon.

– Etter hvert som hinderløypene blir brutalt vanskelige blir spillerens frustrasjon en parallell til problemene Madeline bærer med seg. Overvinner du deg selv klarer også hun å overvinne seg selv. Spillet er imidlertid ikke noen seig, rendyrket metafor. Madelines kamp arter seg i mange faser og utforskes fra mange vinkler med lignende sammenflettet bruk av lyd, grafikk, dialog og spillmekanikker, skrev vi om spillet.

Dystert eventyr fra Limbo-skaperne

Inside.
Playdead

Danske Playdead gjorde stor suksess med plattformspillet Limbo i 2010, og seks år senere gjentok utvikleren bedriften med Inside. Spillet tar oss med gjennom dystre omgivelser i en verden der ingen ting er helt som det skal.

Vår anmelder sparte ikke på komplimentene da han klinket til med ni av ti på karakterskalaen. Blant annet ble Insides minimalistiske design løftet frem som svært godt, mens måten spillet forteller sin historie også fikk mye skryt.

– Spillets enkeltdeler står bra alene, men det er den totale pakken, og hvordan de ulike delene kompletterer hverandre som gjør Inside til en unik opplevelse. [Playdead] har greid å skape et ubehagelig, spennende og mystisk spill som, selv med veldig minimalistiske virkemidler, forteller enormt mye, var dommen fra Gøran Solbakken.

Epic Games-butikken tilbyr nå skylagring.
Tilgjengelig for en håndfull titler, mens flere vil legges til etter hvert »

Siste fra forsiden