Info om Halo 2 for PC

Like før helgen slapp Bungie litt ny informasjon om PC-versjonen av Halo 2.

Halo 2 vil kun være tilgjengelig på Windows Vista (utvilsomt et markedsføringstrekk fra Microsoft, som ønsker at så mange som mulig skal oppgradere til det nye operativsystemet deres), men heldigvis for de som har brukt alle pengene sine på nytt operativsystem behøver det ikke et DirectX 10-kompatibelt grafikk-kort.

Bungie har også avkreftet at Halo 2 for PC vil være kompatibelt med Halo 2 for Xbox, gjennom Microsoft sitt Live Anywhere-system. Grunnen til at PC-versjonen ikke vil være kompatibel med Xbox-versjonen skal blant annet være at PC-versjonen kommer med nye kart (og et kartredigeringsverktøy), noe som kompliserer saken for Xbox-eiere.

Dessuten forteller Bungie at det aldri vil kunne bli fullstendig rettferdig så lenge PC-versjonen og Xbox-versjonen har forskjellig kontrollsystem. Kontrollene på PC-versjonen vil selvsagt strømlinjeformes for PC (selv om det blir mulig å spille med håndkontroller, om du foretrekker det), akkurat slik som kontrollene på Xbox-versjonen har blitt designet spesielt for Xbox-kontrolleren.

Det at Bungie er så klare på at det ikke vil være mulig å lage rettferdig flerspiller med disse to kontrolloppsettene gjør det interessant å tenke på hvordan Microsoft forventer at Shadowrun skal fungere - et av skrytepunktene for dette spillet er nemlig at det skal være mulig for både PC-spillere og spillere på Xbox 360 å kjempe mot hverandre.

For mer informasjon om Halo 2 for PC (som etter alt å dømme lanseres omtrent samtidig med Windows Vista, til neste år) kan du sjekke Bungie sitt nettsted.

Siste fra forsiden