Informasjon om Age of Empires III

Det er offisielt; Ensemble Studios jobber med Age of Empires III. Her er den første informasjonen om spillet.

Etter at Ensemble Studios begynte å legge ut små ledetråder på nettstedet sitt, har ryktene gått om at de jobbet med det tredje spillet i den svært populære Age of Empires-serien. Nå er disse ryktene bekreftet, og amerikanske PC Gamer har skaffet seg litt informasjon om spillet.

I følge artikkelen begynner Age of Empires III i år 1500, og tar for seg oppdagelsen og koloniseringen av Amerika. Enspillerdelen følger den amerikanske historien fra 1500 til 1850, og det fortelles at spillet kommer med åtte spillbare fraksjoner. De som har blitt nevnt til nå er Frankrike, Spania og Storbritannia. Enspillerkampanjen skal visstnok omhandle historien til en nybyggerfamilie ved navn Black.

Spillet ser ut til å være i full 3D, og det er bekreftet at det vil benytte seg av Havok-fysikkmotoren (som har blitt brukt i spill som Half-Life 2). Dette vil i alle fall si at spillet kommer til å bruke ragdollfysikk (slik at soldatene kastes rundt av eksplosjoner og slike ting), men vi håper også at motoren blir integrert i gameplayet på andre og mer intelligente måter. Hva med realistisk ødeleggelse av bymurer, for eksempel?

Age of Empires III vil introdusere et konsept som kalles "home city" (hjemby), hvor du får en hovedstad i Europa som du vil kunne bruke til å støtte koloniseringen av den nye verden. En annen stor forandring er at det ikke lenger vil være nødvendig for arbeiderne dine å levere det de produserer (tømmer, stein, osv) i lokale produksjonssentre.

Artikkelen forteller også at Age of Empires III vil bruke en oppgradert versjon av AI-systemet fra Age of Mythology. I forhold til flerspiller, holder Ensemble det meste hemmelig. Det fortelles imidlertid at spillet vil komme med "free for all" og "team play"-moduser, og at det vil støtte opp til åtte spillere samtidig over LAN eller nettet.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om Age of Empires III når vi får den.

Siste fra forsiden