Informasjon om Half-Life 2: Aftermath

Her er de første detaljene om den kommende Half-Life 2-ekspansjonen, samt et nytt nedlastbart kart som heter The Lost Coast.

Britiske PC Gamer har sikret seg en verdenseksklusiv titt på Half-Life 2: Aftermath, og det har naturligvis ikke tatt særlig lang tid før mye av informasjonen har dukket opp på nettet. Aftermath er den første ekspansjonspakken til Half-Life 2, og i motsetning til det tidligere rykter har sagt, er det ikke Alyx som er spillerkarakteren denne gangen.

Hun vil imidlertid være på skjermen langt oftere enn tidligere, noe Valve blant annet gjør for at spilleren skal kunne bygge seg opp et bedre forhold til henne. Mens de korte øyeblikkene hun var med i originalen egentlig ikke gjorde noe særlig annet enn å introdusere henne, vil Aftermath gjøre oss mye bedre kjent med personligheten hennes og hva det er som får henne til å tikke og gå.

Hvem som faktisk blir spillerkarakteren kommer aldri frem av PC Gamer-teksten, men det ser ut til at mange tipper det blir Gordon Freeman. Når det gjelder selve historien, fortsetter den omtrent der Half-Life 2 slapp, og hvis du ikke har spilt gjennom det spillet bør du kanskje hoppe over det neste avsnittet.

Det som skjer er nemlig at etter at Gordon gav "The Citadel" nådestøtet i slutten av HL2, er hele komplekset nå i ferd med å gå i luften. Denne eksplosjonen vil også ta ut City 17 og omgivelsene dens, og spilleren er nå i ferd med å organisere flukten fra byen. Dette er imidlertid lettere sagt enn gjort, med tanke på at monstre som tidligere var sperret ute av selve byen nå har funnet veien inn. Dermed må du regne med å kjempe mot mye av det du så og møtte i den siste del av Half-Life 2.

Ellers er ikke akkurat PC Gamer-artikkelen spekket med informasjon, og det er ikke engang klart om ekspansjonspakken blir lansert i butikkene, eller om den kun blir lansert over Valve sitt mye omtalte Steam-nettverk. PC Gamer har imidlertid også litt informasjon om et nedlastbart enspillerkart til originalspillet, som har fått navnet The Lost Coast.

Dette kartet utvikles for å vise nøyaktig hva Source-motoren duger til, og burde derfor bli en visuell fest for de som har et heftig nok system til å kjøre det (Valve regner minstekravene for å være en 3.2GHz prosessor, 1GB RAM og et svært godt skjermkort). Blant de nye tekniske innovasjonene nevnes HDR-lyssetting, som vil føre til et langt mer realistisk lys i spillet, og som blant annet vil gi spilleren en realistisk følelse av å bli blendet av skarpt lys eller måtte gjøre "øynene" vant med mørket om han raskt beveger seg fra lys til mørke.

Vi er tilbake med mer informasjon om disse prosjektene så snart vi får den. Det samme gjelder skjermbilder (vi har selvsagt ikke anledning til å publisere noen bilder fra PC Gamer-artikkelen).

Siste fra forsiden