Informasjon om Nintendos Wii-spill

I denne artikkelen har vi samlet sammen informasjon om Nintendos nykunngjorte Wii-spill (som Wii Sports, Metroid Prime 3, Super Mario Galaxy

Wii Sports ble demonstrert "live" på gårsdagens Nintendo-konferanse. Her får vi servert tre forskjellige idretter (og mulighet for at flere kan legges til etter hvert); Tennis, Baseball og Golf. Du må bruke Wii-kontrolleren som racket, baseballkølle eller golfkølle. Tennis-spillet registrerer ulike typer slag, mens i baseballspillet fokuseres det på timing. Om to spiller mot hverandre i baseballspillet, vil den ene spilleren kaste ballen, mens den andre slår.

WarioWare: Smooth Moves er en samling mikrospill som alle benytter seg av Wii-kontrolleren på ulike og sære måter. Totalt får vi over 200 mikrospill, og Nintendo lover at her blir det like morsomt å se andre spille som det blir å spille selv. Spillets historie omhandler en magisk gjenstand som kalles "form baton", og selvfølgelig får vi selskap av Wario og alle de andre Nintendo-figurene vi kjenner fra tidligere WarioWare-spill.

Metroid Prime 3

Super Mario Galaxy er et actionfylt plattformspill hvor Mario tar steget ut i verdensrommet (som vanlig for å redde Prinsesse Peach). Takket være en viss mangel på vår gode venn, tyngdekraften, kan Mario hoppe ekstra langt og gjøre en hel rekke andre merkverdige bevegelser (sentrert rundt forskjellige måter å manipulere Wii-kontrolleren på). Spillerne må hoppe, løpe og kjempe mot fiender mens de utforsker en rekke fremmede planeter.

Project H.A.M.M.E.R. er et actioneventyr hvor drapsroboter angriper Amerika. Militæret klarer ikke å stoppe dem, og må ty til en prototype-kyborg som er halvt mann, halvt maskin, og utrustet med en gigantisk hammer. Navigeringen foregår ved hjelp av den lille nunchuk-kontrolleren, mens du må bruke den store kontrolleren som hammer, og slå løs på alt som måtte komme i veien for deg.

Samus Aran er tilbake, i Metroid Prime 3: Corruption. Dette er et førstepersons actioneventyr hvor Samus må kjempe seg gjennom en rombase under angrep av pirater, ved hjelp av klassiske hjelpemidler (som "grapple beam" og "morph ball") og futuristiske våpen. Det hele avsluttes med et heftig møte med Samus' erkerival, Dark Samus. Nintendo forteller at spilleren må bruke Wii-kontrolleren må brukes til å manipulere omgivelsene på en rekke uvanlige måter.

Excite Truck

Excite Truck er et bilspill som fortsetter i samme stil som det fabelaktige NES-spillet Excitebike. Her kjører du firehjulsdrevne biler på elleville baner med vanvittige hopp, og banene endres dynamisk etter som de utsettes for brutal behandling av de motoriserte kjøretøyene. Her fungerer Wii-kontrolleren som et ratt, og når bilen er i luften må du prøve å rette på den slik at den får den perfekte landingen (noe som gir turbo-bonus).

Disaster: Day of Crisis kommer fra Monolith, og er et spill hvor USA utsettes for den ene naturkatastrofen etter den andre. Samtidig har en gruppe illojale spesialsoldater utnyttet seg av den panikkartede situasjonen, og stjålet et atomstridshode. Du spiller Ray, et tidligere medlem av en redningsgruppe, og du har bestemt deg for å få orden på sakene. Spillet kommer med avansert fysikk og grafikk, og lar deg oppleve en rekke scenarier kjent fra katastrofefilmer (slik som bruke en bil for å rømme fra en pyroklastisk sky).

Ellers kan vi fortelle at Hudson planlegger å lansere plattformspillet Bonk's Adventure for Nintendos Virtual Console-system, og at Nintendo vil lansere en Wii-versjon av det kommende Zelda-eventyret, hvor du vil kunne spille ved hjelp av Wii-kontrolleren.

Siste fra forsiden