Informasjon om Rise & Fall: Civilizations at War

IGN har sikret seg den første informasjonen om det neste store strategispillet fra skaperne av Empire Earth, og det viktigste finner du her.

Rise & Fall: Civilizations at War er et nytt sanntidsstrategispill fra Stainless Steel Studios og Midway Games. Spillet minner i utgangspunktet om titler som Rome: Total War og Praetorians, og tilbyr massive slag med klassiske sivilisasjoner som Roma, Persia, og Egypt, samt mindre kjente sivilisasjoner som Babylon, Gallia, Assyria og Kartago.

IGN forteller at spillet kommer med åtti unike enheter, inkludert vanlige soldater, bueskyttere, kavaleri, beleiringsvåpen og skip. Akkurat skip er en av de tingene som gjør spillet litt spesielt; her er det nemlig et mye større fokus på kamp til sjøs enn vi finner i vanlige spill i sjangeren. Skipene kan lastes med ulike tropper eller våpen, og på den måten får du mulighet til å "skreddersy" dem slik at de alltid passer strategien din.

Civilizations at War ser også ut til å låne litt fra titler som Joan of Arc og Kingdom under Fire, ved at du selv får mulighet til å ta del i slagene som en av åtte legendariske helter (for eksempel Akilles, Julius Caesar og Alexander den Store). Når du har direkte kontroll over en slik helt vil kameraet flytte seg fra det vanlige strategiske fugleperspektivet til tredjepersons synsvinkel.

Det er ventet at vi vil få mer informasjon om dette spillet i løpet av den nærmeste tiden. Til neste uke vil Midway holde "Gamers Day"-messen sin, hvor spillet etter alt å dømme vil bli demonstrert. Den amerikanske lanseringen er satt til vinteren 2005, i følge IGN.

Siste fra forsiden