Ingen Duke Nukem på Source

3D Realms må finne seg i å bli kalt gledesdrepere etter at de har stoppet utviklingen av en Duke Nukem-modifikasjon til Half-Life 2. Gledesdreper er for øvrig et ord som passer svært godt på guvernøren i Missouri.

For få dager siden dukket det opp skjermbilder og informasjon om en spennende modifikasjon til Half-Life 2. Denne skulle gjenskape 3D Realms klassiske Duke Nukem 3D, og skapte stor begeistring blant spillere verden over. Dessverre synes ikke 3D Realms noe særlig om ideen om at deres intellektuelle eiendeler skulle brukes i modifikasjoner for konkurrerende spill, og nå har de gitt klar beskjed om at de ikke vil tillate modifikasjonen.

Dette er kjedelig, men til en viss grad forståelig (i alle fall når du tar i betraktning at 3D Realms fremdeles selger Duke Nukem 3D fra nettstedet sitt). Noe som ikke er like forståelig er en beslutning tatt av den republikanske guvernøren i Missouri, Matt Blunt. For en tid tilbake var det nemlig en del oppstyr rundt fengslene i den amerikanske delstaten, etter at voldelige spill ble forbudt av frykt for at de skulle ha en uheldig påvirkning på de innsatte. Dette var imidlertid ikke nok for Blunt, og nå har han like godt forbudt all form for videospilling i delstatens fengsler.

Grunnen er enkelt og greit at republikaneren mener spill er en luksus de innsatte ikke burde få lov til å nyte. Han peker på at fengslene er institusjoner hvor de som har begått forbrytelser mot samfunnet sendes for å betale for handlingene sine, og ikke spillehaller. Om han i tillegg vil forby TV, radio og mat og drikke med smak i, vet vi foreløpig ikke. Matt Blunt gjør seg i alle fall fortjent til tittelen "Månedens Gledesdreper".

Siste fra forsiden