Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Ingen har hørt om dem – nå er de klare for å kjempe mot landets beste

Tien Len trosset motgangen og kjempet seg til opprykk i Telenorligaen.

Minh «minhtwo» Pham i Tien Len tror det optimistiske målet er en topp 4-plassering i 1. divisjon, men de er fornøyd med å overleve.
Privat/Valve/Gamer.no

For et halvt år siden unngikk Tien Len såvidt nedrykk til 3. divisjon etter to seire, to uavgjorte og tre tap i det nest høyeste nivået av Telenorligaen i vårsesongen. Fortsatt har ingen hørt om dem, men etter fem strake seire i 2. divisjon denne høsten er de klare for å spille mot storklubbene London Conspiracy, BX3 og Lions i den øverste divisjonen i Norge.

Historien om Tien Len er historien om det ukjente laget som trosset motgangen og aldri gav opp.

– Plasseringen vår i 2. divisjon forrige sesong kan forklares med mangel på dedikasjon, seriøsitet og erfaring i laget. Vi tapte en god del poeng på manglende demoer og ved at vi brukte innbyttere som ikke var vant til nivået. Det var mye studier, tøys og tull in-game, forklarer Minh «minhtwo» Pham (23), lagleder i Tien Len til Gamer.no.

Han forteller at de spilte uavgjort mot GamersLeague, som senere rykket opp, men oppgjøret ble registrert med tap ettersom laget ikke kunne fremvise opptak på forespørsel. Det samme skjedde i kampen mot Gamermag der Tien Len egentlig vant begge kartene, men endte med uavgjort grunnet mangel på demo fra det ene kartet.

– Vi hadde en spiller som formaterte datamaskinen midt i sesongen. Derfor hadde han ikke demoer da motstanderne ville ha det. Tre av våre spillere fikk opptakene fra Gamermag-kampen stoppet da vi restartet serveren halvveis på Inferno. Poengtapene er vår egen feil. Vi hadde uerfarne spillere, men nå har vi lært, forteller Pham.

– Vi fikk ikke den beste velkomsten

Minh «minhtwo» Pham følte at Tien Len var uønsket i Telenorligaen.

På et tidpunkt var gutta i Tien Len mest lystne på å bare rykke ned til 3. divisjon. De følte seg uønsket, angrepet og anklagd for juks i ligaen.

– Vi følte at alle som spilte i 2. divisjon hadde hørt om hverandre. Tien Len var bare superukjente. Etter at vi fortalte GamersLeague at vi hadde en som formaterte PC-en og manglet demoer, eksploderte antall forespørsler om demo fra denne spilleren. Vi følte oss angrepet, folk ville ha poeng på grunn av dette. I tillegg drev folk å anklagde en av våre spillere for å jukse, Phu «Krazyfo» Pham.

– Vi fikk ikke den beste velkomsten og det gjorde oss umotiverte. Det var et tidspunkt der vi ville spille i 3. divisjon bare for å ha det moro og vinne, men det beviser jo ingenting.

Nå er de svært nøye med å ta opptak fra hver eneste kamp.

– Det er det eneste vi prater om de første minuttene inn i spillet. «Krazyfo» har stilt med demo hver eneste kamp siden og var bare uheldig da han valgte å formatere datamaskinen da han gjorde. Vi vil i framtiden gledelig stille med demo, og du treffer oss på LAN, sier Pham med et smil.

Det var et tidspunkt der vi ville spille i 3. divisjon bare for å ha det moro og vinne, men det beviser jo ingenting

Minh «minhtwo» Pham i Tien Len.

– Hvem er dere egentlig?

Les også
«Rubino» og danskene kan være på vei til FC København

– Det er egentlig et godt spørsmål, og det er vel det som plaget de fleste lagene forrige sesong. Spillmessig er vi fire nonamers og en stykk Khoi «BLU3» Pham. Vi var alle gode 1.6-spillere, men det er bare BLU3 som har spilt i «kjente» norske lag og som har gjort det bra. Ellers er vi fire norsk-vietnamesere og en nordmann; mr. Henrik Eriksen. Det kommer til å se litt rart ut på LAN, men det går fint.

BLU3 holdt et semi-profesjonelt nivå i Norge da 1.6 var populært. Med lagene Oppskrytt og Emerge har han blant annet deltatt på kvalifisering til Dreamhack Nordic i 2007 og 2008.

– BLU3 er hjernen i laget. Han tar avgjørelser midtveis i spillet, mens jeg bestemmer fra starten av. Dette er for å avlaste oppgavene til BLU3 slik at han kan fokusere på AWP-ingen sin.

Tordentale ble vendepunktet

Da nedrykket til 3. divisjon nærmet seg en realitet begynte også snuoperasjonen. Uavgjort i den nest siste kampen og seier mot andrelaget til Demise i siste runde var nok til å beholde plassen med en margin på fire poeng.

– Khoi «BLU3» Pham fyrte opp tidenes tordentale på TeamSpeak. Dette var vendepunktet. Vi valgte å lære av feilene våre og vi visste at om vi virkelig ville, så kunne vi vinne kamper, forteller Pham.

– Hva sa han?

– Det var alt dramaet med demoer og anklagene om juks som trigget BLU3. Han var lei av at folk skulle rakke ned på oss og spre unødvendige rykter. Han poengterte også at de fleste på laget blir ferdige med studiene til høsten og at vi faktisk får tid til å spille neste sesong.

Khoi «BLU3» Pham motiverte laget til å prestere bedre og beholde plassen i 2. divisjon våren 2015.

Det var nesten tilfeldig at Tien Len endte opp i 2. divisjon i vinter. De meldte seg på en kalibreringsturnering som ble avholdt for å plassere lagene korrekt i Telenorligaen, uten å selv vite at dette var formålet. Tien Len vant alle kampene i den turneringen, bortsett fra begge oppgjørene mot Acapella – laget de nå har to plasser bak seg på tabellen.

– Alt startet med fem venner som ville spille en helgeturnering for moro skyld. Det var ikke før etter at vi kom på andreplass i den turneringen at vi skjønte at vi fikk spille i 2. divisjon. Vi ville sjekke ut nivået der og valgte å delta.

To sesonger senere er Tien Len altså klare for 1. divisjon, etter fem strake seire når det gjenstår to kamper av seriespillet.

– Dette er bare starten, bedyrer laglederen.

– Sett dere konkrete mål

Tien Len trente mye i sommer. Gutta gikk fra å spille én kamp i uka i Telenorligaen, til å sette opp faste treningstider 4-5 ganger hver uke. De deltok også i flere konkurranser for å holde seg i gang. Før 2. divisjon startet opp hadde de blant annet oppnådd topp 16-plassering i kvalifiseringen til Dreamhack Tours, der de ble slått ut av Gamers2. De hadde også slått det spanske laget x6tence 16-14 på Cache i kvalifiseringen til Dreamhack Summer.

– Det var et mer skjerpet og seriøst lag som møtte opp denne høsten. Vi meldte oss inn i CEVO for å få flere offisielle kamper også. Det er greit å ha offisielle kamper slik at man har en plass der man konkurrerer. Da er det også lettere å sette seg mål, for eksempel velge å oppnå en viss plassering på tabellen. Når man vet hvor man vil, er det bare å trene mot det målet. Vi ville til 1. divisjon. Det har vi nå oppnådd, nå er det bare å sette seg nye mål.

Det var et mer skjerpet og seriøst lag som møtte opp denne høsten

Minh «minhtwo» Pham i Tien Len.

Han anbefaler alle lag nedover i divisjonene å tenke på samme måte.

– Jeg tror det er mange lag som kjenner de surfer gjennom de nedre divisjonene uten å få konkurranse. Mitt tips til dem er å ruste seg allerede nå. Nivået øker drastisk fra 3. divisjon til 2.divisjon og fra 2. divisjon til 1. divisjon er det også et stort hopp. Tren for framtidige oppnåelser, er Phams tips.

– Er det den samme gjengen som har spilt sammen hele veien?

– Nei, det har blitt noen forandringer fra den første lagoppstillingen. Dung «JongYo» Tran og Toan «Toanert» Bui falt naturlig ut på grunn av studier. Jan Erik «JANER1K» Tran, som også er en kompis, begynte å spille fast med oss. Han var ofte innbytter for «JongYo» i den første sesongen vår. Vi lette lenge etter en femtemann, men hadde ingen i «gjengen» som holdt samme nivå og som passet vår spillestil. Etter et par «mikser» inn i høstsesongen fant vi Henrik «Hnrk» Eriksen. Ting klaffet utrolig godt med ham og da ble vi den oppstillingen som vi bruker i dag.

Frykter ingen

– Nå gjenstår det to kamper: Først Expert Gaming (andreplass) så Aposis (fjerdeplass). Dere rykker opp uansett, men dere kan fort bestemme hvem som blir med dere. Hva tenker du om disse to kampene?

DETTE ER TIEN LEN:

Vis mer

Khoi «BLU3» Pham
Phu «Krazyfo» Pham
Jan Erik «JANER1K» Tran
Henrik «Hnrk» Eriksen
Minh «minhtwo» Pham

– Vi kommer til å gjøre vårt beste for å komme oss gjennom sesongen ubeseiret, men vi er fullt klar over at de siste kampene våre er mot de beste – inkludert den vi nettopp hadde mot Acapella. Det er også spennende at Aposis har byttet line-up. Ingen vet enda hva de kan finne på. Expert Gaming plasserte jo nettopp 2. plass på ByLan. Det blir meget gøy å teste ut nivået mot de. «Respect all, fear none» er mentaliteten vi må holde. Den blir også viktig når vi kommer til 1. divisjon som underdogs. Vi får tape og vinne med samme sinn, for vi er et lag som fortsatt er i startfasen og kan bare bli bedre herfra.

– Hva tror dere selv om mulighetene til å ta nivået i 1. divisjon?

– Vi har møtt noen av de lagene før, men da med annen oppstilling + innbyttere. Ellers har vi bare analysert de andre laga ved hjelp av statistikk og opptak. Med Copenhagen Wolves i 2. divisjon neste sesong vil jeg si at fjerdeplass er åpen. Det optimistiske målet vil være topp fire, men vi får være fornøyde med å overleve.

– Som sagt er laget i startfasen, man kan ikke oppnå optimalt lagnivå etter bare tre måneder. Vi er avhengige av å finne gode lag å trene med, samt å bli invitert til Counter-Strike-grupper som holder et godt nivå. Dette er noe vi vet vil bringe laget opp et nivå og akkurat nå er det mange slike lag/grupper.

Mandag kveld møtes Tien Len og Expert Gaming til et oppgjør som sendes direkte på VGTV klokken 20:00. Expert Gaming vant forløperen til Telenorligaen høsten 2014, men rykket ned fra 1. divisjon våren 2015. Den tidligere seriemesteren må vinne dette oppgjøret for å sikre returen til det gode selskap.

Siste fra forsiden