King of Nordic: Overwatch Cup

Ingen norske konger denne gang

Finland stakk av gårde med en overbevisende seier.

Blizzard Entertainment

For en uke tilbake kunne Gamer.no annonsere sitt samarbeid med svenske ESEN med norsk kvalifisering til King of Nordic: Overwatch Cup. Gjennom nasjonale kvalifiseringer vil alle interesserte kunne få muligheten til å stikke av med over 40 000 kroner og retten til å kalle seg kongene av Norden.

SLIK FUNGERER KING OF NORDIC: OVERWATCH CUP

Vis mer

Inntil fire nasjonale kvalifiseringer i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Vinnerne i hver nasjonale kvalifisering representerer sine nasjoner i en ukentlig TV-sendt turnering; King of Nordic: Overwatch Cup. Vinnerlaget her vil sikrer seg en plass i sluttspillet.

Sluttspillet består av de fire ukentlige vinnerlagene samt fire inviterte, profesjonelle Overwatch-lag. Her kjemper lagene om over 40 000 kroner i førstepremie.

– Vi dummet oss ut

Etter den norske kvalifiseringen var det Riddle eSports som stod igjen som vinnere og var klare for å representere Norge i King of Nordic-turneringen.

I første runde måtte nordmennene ut på slagmarken mot vår sørlige nabo, Danmark. Denne kampen gikk i favør Norge. I finalen stod Finland klare, og de kastet seg inn i krigen. Norge måtte se seg slått av det finske laget.

Sluttspillet i turneringen.
King of Nordic

– Vi dummet oss litt ut i ban-fasen mot dem og fikk ikke gjennomført planene vi hadde sett for oss. Vi var desverre ikke godt nok forberedt til de kartene vi spilte, men følte at kampene var veldig jevne. Selv føler vi at vi burde tatt ett kart mot dem. Neste gang skal vi komme bedre forberedt på alt som kommer, forteller lagleder og Support-spiller Daniel «Eplejus» Nilsen fra Riddle til Gamer.no.

Skryter av konseptet

I den norske kvalifiseringen kunne man se Riddle slå ut både aNimus og Nordic Alpha, som begge er godt rangerte lag i Norge. Begge oppgjørene gikk i 2-1-favør til Riddle. På spørsmål om Riddle er det beste laget i Norge er Nilsen blyg.

Daniel Nilsen er midlertidig lagleder i Riddle.
Privat

– Det er veldig vanskelig å rangere oss mot Nordic Alpha og aNimus som lag. Vi synes de er sterke på ulike kart, og vi gjorde det veldig bra på bans i turneringen. Vi fikk også de kartene vi er sterke på. Det var utfordrende kamper hele veien, men vi følte det handlet veldig mye om moral og momentum for å vinne.

Nilsen er godt fornøyd med King of Nordic-konseptet, og forteller at det er litt uenigheter i miljøet om de inviterte topplagene.

– Må si at King of Nordic er et veldig bra konsept. Turneringen gir Nordiske lag en mulighet til å vise hva de har å by på. Det at topplag er invitert har vi miksede følelser om. Det kan være positivt i form av at man lærer, men på den andre siden reduserer det sjansen for å vinne betraktelig for mindre lag. Samtidig er det forståelig at dette har blitt gjort for å øke populariteten til en nyoppstartet turnering, avslutter Nilsen.

Neste turnering

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Neste norske kvalifisering blir fredag 16. september. Vinneren av kvalifiseringen vil representere Norge 21. september i King of Nordic. I runde to har Norge måttet vike for å gi plass til islendingene.

Mer informasjon om kvalifiseringen kommer senere.

Siste fra forsiden