Phoenix Wright på Wii

Ingen protest

Superadvokaten relanseres på stasjonær konsoll.

Rettsdramaet Ace Attorney har foreløpig vært forbeholdt DS-eiere, men for noen uker siden gikk ryktene om en Wii-lansering. Nå har utvikler Capcom bekreftet ryktene ved å kunngjøre en relansering av de tre første Ace Attorney-spillene på Wii.

Grafikken er den samme som på DS

Det første spillet i serien, Phoenix Wright: Ace Attorney, kommer i begynnelsen av 2010. Her spiller vi den ferske forsvarsadvokaten Phoenix Wright. Han må bryne seg på fire merkelige saker, og vinne heftige rettsoppgjør mot de nådeløse og perfeksjonsbesatte aktorene Miles Edgworth og Manfred von Karma. Den femte saken fra DS-utgaven av skal lanseres som ekstrainnhold senere på året.

I løpet av våren lanseres Phoenix Wright: Ace Attorney: Justice For All. Denne gangen må Phoenix løse krimsaker blant åndemanere og sirkusfolk, samt takle den hevngjerrige aktoren Franziska von Karma. Til slutt kommer Phoenix Wright: Ace Attorney: Trials and Tribulations. Bakteppet for dette spillet er en stor sak som streker seg over flere år, og vi får spille som både Phoenix og hans mentor Mia Fey.

Alle tre spillene følger det samme oppsettet. Phoenix må undersøke åsteder, samle ledetråder og forhøre vitner for å finne beviser for sin klients uskyld. Deretter må han møte en aktor i retten og forhøre upålitelige vitner. Ved hjelp av det innsamlede bevismaterialet kan han avdekke feil og direkte løgn i forklaringene, noe som fører ham stadig nærmere sannheten.

Spillene lanseres på WiiWare, men den europeiske pressemeldingen nevner ikke pris eller måned. I USA slippes Phoenix Wright: Ace Attorney i januar, Justice For All i mars og Trials and Tribulations i mai. Dermed er nok ikke de europeiske datoene så veldig forskjellige. Prisen, ifølge den amerikanske pressemeldingen, er på 1000 Wii-poeng. Den ekstra saken til det første spillet går for 100 poeng.

Siste fra forsiden