Ingen Xbox 2 før 2006?

Uttalelser fra Microsoft-sjefen Steve Ballmer kan tyde på at selskapet ikke vil lansere Xbox 2 før i 2006. Men hvilket 2006 er det egentlig snakk om?

Vi vil forklare ingressen om et øyeblikk, men det lureste er nok å starte med å sitere det Microsoft-sjefen har sagt på et møte for finansanalytikere på Microsoft sitt hovedkvarter:

- Det kommer ingen ny Xbox i løpet av det neste året, men vi jobber knallhardt for å bli ferdige med det neste Xbox-systemet. Det er alt vi kan si for øyeblikket.

Denne uttalelsen burde i utgangspunktet gjøre det ganske klart at vi ikke vil få se en ny Xbox i 2005, på tross av at kilder hos Microsoft og selskaper de jobber sammen med flere ganger har hintet om at den neste Xbox-modellen skal være klar allerede til neste år, for på den måten å komme på markedet før Sony og Nintendo sine neste-generasjons konsoller kommer i salg.

Spørsmålet er imidlertid om hvilket "neste år" det egentlig er snakk om her. Vi har naturligvis kalenderåret 2005, som starter den 1. januar og avsluttes den 31. desember. I tillegg har vi finansåret 2005, som for Microsoft sin del faktisk slutter allerede i mars neste kalenderår.

Hvis det er snakk om finansåret, noe som kan være sannsynlig med tanke på hva slags publikum Steve Ballmer snakket til, forteller denne uttalelsen ingen ting om hvorvidt Microsoft fremdeles sikter mot en lansering av Xbox 2 i slutten av kalenderåret 2005. Nettstedet Gamesindustry.biz forteller at deres kilder ikke har blitt informert om noen endring av Microsoft sine planer.

Er det imidlertid snakk om kalenderåret 2005, vil de tre neste-generasjons konsollene etter alt å dømme bli lansert svært tett opp til hverandre, noe som utvilsomt vil lede til en svært spennende konkurransesituasjon.

Siste fra forsiden