Innfører drastiske tiltak

Sør-Korea er lei av spilleavhengighet.

Det sørkoreanske departement for sport, kultur og turisme har nettopp annonsert det som uten tvil vil ødelegge mange nerders kvelder. For å redusere spilleavhengigheten som herjer i det asiatiske landet, jobber myndighetene med to nye funksjoner som skal regulere spilletiden til mindreårige spillere.

Les også:Syk av WOW.

Leggetid!

Den første funksjonen, kalt ”nattstengetid”, går ut på at spillerne blir utestengt fra spillet i seks timer på nattestid. Hvilken periode de vil være utestengt får de velge selv, i tidsrommet midnatt til 0800.

Den andre funksjonen kan med første øyekast virke enda mer drastisk. Den blir i dag testet i fire populære onlinespill, som for eksempel Dungeon Fighter Online (bildet), og skal etter planen reduserer båndbredden til de spillere som har vært logget inne for lenge.

Les også:Har spillbransjen blitt voksen?

Målet er å implementere disse tiltakene i 19 RPG-titler, som står for omlag 79 prosent av onlinespilling i Sør-Korea.

Avhengighet

Sør-Korea har lenge søkt løsninger for å redusere landets spilleavhengighet. Spillavhengighet er noe som skaper en del hodebry for styresmaktene siden det har vært flere tilfeller der enkelte rett og slett spiller seg i hjel. Det har også vært ett tilfelle der en baby nesten sultet i hjel fordi foreldrene satt og spilte. I lys av dette virker det som om regulering av spilling, på samme måte som tobakk og alkohol er regulert, er neste steg.

Les også:Advarer mot demonisering av Nord-Korea.

På en annen side mener motstandere av reguleringene at mindreårige spillere vil alltid finne en måte å omgå disse sperrene på. Hva mener du?

(Kilde: Joystiq, Massively,Korean Herald)

Siste fra forsiden