Innfører drastiske tiltak

Innfører drastiske tiltak

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Det sørkoreanske departement for sport, kultur og turisme har nettopp annonsert det som uten tvil vil ødelegge mange nerders kvelder. For å redusere spilleavhengigheten som herjer i det asiatiske landet, jobber myndighetene med to nye funksjoner som skal regulere spilletiden til mindreårige spillere.

Les også: Syk av WOW.

Leggetid!

Den første funksjonen, kalt ”nattstengetid”, går ut på at spillerne blir utestengt fra spillet i seks timer på nattestid. Hvilken periode de vil være utestengt får de velge selv, i tidsrommet midnatt til 0800.

Den andre funksjonen kan med første øyekast virke enda mer drastisk. Den blir i dag testet i fire populære onlinespill, som for eksempel Dungeon Fighter Online (bildet), og skal etter planen reduserer båndbredden til de spillere som har vært logget inne for lenge.

Les også: Har spillbransjen blitt voksen?

Målet er å implementere disse tiltakene i 19 RPG-titler, som står for omlag 79 prosent av onlinespilling i Sør-Korea.

Avhengighet

Sør-Korea har lenge søkt løsninger for å redusere landets spilleavhengighet. Spillavhengighet er noe som skaper en del hodebry for styresmaktene siden det har vært flere tilfeller der enkelte rett og slett spiller seg i hjel. Det har også vært ett tilfelle der en baby nesten sultet i hjel fordi foreldrene satt og spilte. I lys av dette virker det som om regulering av spilling, på samme måte som tobakk og alkohol er regulert, er neste steg.

Les også: Advarer mot demonisering av Nord-Korea.

På en annen side mener motstandere av reguleringene at mindreårige spillere vil alltid finne en måte å omgå disse sperrene på. Hva mener du?

(Kilde: Joystiq, Massively,Korean Herald)

World of Warcraft

Windows
Slippdato: 11. februar 2005
Sjanger: Massivt online, Rollespill
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Vivendi Universal Games

Kommentarer (12)

Forsiden akkurat nå

Til toppen