Intelligent robotkamp

I det nylanserte spillprosjektet NERO må du lære roboter opp til effektiv krigføring. Spillet benytter seg av avanserte rutiner for kunstig intelligens.

NERO er resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom Digital Media Collaboratory og Department of Computer Sciences på universitetet i Austin, Texas. Spillet benytter seg av svært avansert kunstig intelligens for å simulere roboters evne til å forholde seg til endringer i miljøer og situasjoner, og finne løsninger på utfordringer.

Spilleren får rollen som robotenes læremester, og må lære en gruppe nybegynner-roboter hvordan de skal klare seg i kamp. Dette gjøres i en slags sandkasse, hvor robotene kan straffes og belønnes basert på om det de gjør er hensiktsmessig eller ikke. Når du så føler du har en solid gruppe drapsroboter, kan du slippe dem løs på den ekte slagmarken i kamp mot andes roboter og se hvor gode de egentlig er.

Med tanke på at NERO er et vitenskapelig prosjekt, kan du ikke forvente særlig avansert grafikk eller lyd. I stedet lover folkene bak spillet at du får en unik og innovativ spillopplevelse, samt et interessant innblikk i forskning på kunstig intelligens. Om konseptet lyder spennende, kan du laste spillet ned fra det offisielle nettstedet. Vær oppmerksom på at det for øyeblikket ser ut til å være utsatt for svært høy trafikk.

Siste fra forsiden