Internasjonal spionasje i Mata Hari

Husker du LucasArts' to klassiske eventyrspill om Indiana Jones? Designerne bak disse spillene jobber nå med et spill om den verdensberømte spionen Mata Hari.

Den tyske utgiveren Anaconda har kunngjort Mata Hari, et eventyrspill om den eksotiske danserinnen Margaretha Zelle (bedre kjent som Mata Hari), som ble henrettet for spionasjevirksomhet i 1917. Spillet er under utvikling hos 4Head Studio, og skal lanseres tidlig neste år.

Forførende superspion fra virkeligheten

Handlingen foregår i tiden før første verdenskrig (kjent som Belle Epoque). Den vakre nederlandske danserinnen blir raskt en favoritt blant rike og innflytelsesrike politikere og industrialister, inkludert sveitseren Oscar Samsonet, som skjønner at skjønnheten og sjarmen hennes kan utnyttes.

Mata Hari lar seg rive med av sin sans for eventyr (og muligheten til å tjene store penger), og blir en spion. Ved hjelp av finesse, sjarm og sine forførerske egenskaper avdekker hun sensitive militærhemmeligheter, og blir raskt involvert i hendelsene som etter hvert leder til første verdenskrig.

Anaconda beskriver Mata Hari som et klassisk pek-og-klikk-eventyr, og det viktigste poenget på skrytelisten deres er at LucasArts-veteranene Hal Barwood og Noah Falstein står for historie og spilldesign. Hal Barwood var hovedmannen bak Indiana Jones and the Fate of Atlantis, mens Noah Falstein er mest kjent for forgjengeren, Indiana Jones and the Last Crusade.

Det er forresten litt artig at nettopp disse LucasArts-veteranenes er involvert i utviklingen av spillet. I bøkene om Indiana Jones fortelles det nemlig at favorittarkeologen vår hadde sin seksuelle debut med nettopp Mata Hari (det er utrolig hva man kan lære på Wikipedia).

Siste fra forsiden