Interplay sikrer seg Ballerium

Nå er det klart at det svært interessante massive flerspillerstrategispillet Ballerium skal gis ut av Interplay.

Interplay har slitt veldig i den siste tiden, og for å i det hele tatt overleve har de blant annet blitt nødt til å selge unna viktige franchiser og si opp flesteparten av de ansatte. Nå har de imidlertid sikret seg utgivelsesrettighetene til Ballerium, et massivt flerspillerstrategispill fra israelske Majorem. For tre måneder siden ble utviklingen av denne spennende tittelen lagt på is av økonomiske grunner, men nå som Interplay er kommet inn i bildet er utviklingen i full gang igjen, og utgivelsen skal etter planen finne sted til sommeren.

Ballerium beskrives som et MMORTS-spill ("Massive Multiplayer Online Real Time Strategy), og gameplayet foregår i en spillverden som eksisterer uavhengig av spillerne, slik som i vanlige MMORPG-spill. I motsetning til i lignende onlinestrategispill kan tusenvis spille samtidig, og utviklerne hevder at spillet vil støtte et uendelig antall spillere. Alle spiller i samme verden, og det vil ikke være ulike servere å spille på.

I Ballerium må hver av spillerne samle inn ressurser og bygge opp og kommandere et antall militærenheter. Mulighetene inkluderer blant annet å ta over byer, bli med i klaner, handle og drive gruvedrift. Spillet kommer også med heltekarakterer som kan trenes opp til å bli mektige ledere. Om ønskelig kan spilleren gi ordre til enhetene sine, slik at de kan fortsette å eksistere i spillverdenen når han eller hun logger av.

I følge Interplay representerer avtalen med Majorem første skritt på veien til å bli en viktig spiller i onlinemarkedet. Ballerium har allerede fått mye oppmerksomhet på nettet, og det var mange som ble skuffet da utviklingen ble lagt på is for tre måneder siden. Spillet er for øyeblikket i lukket beta.

Siste fra forsiden