Intervju

Intervju med Funcom om Shadowlands

Shadowlands er den kommende store ekspansjonspakken til Funcoms massive online rollespill Anarchy Online. Pakken inkluderer utvidet spillområde, nye våpen, nye monstre, og nye gjenstander, men dette vil bli fullbyrdet med en del nye vrier.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Det er et helt nytt rike som blir avdekket, med andre regler og ny teknologi, og landskaper av både intens skjønnhet og frykt. Videre vil ekspansjonen inneholde nye yrker, en flygende by kalt Jobe, nye spesialangrep, samt forbedret grafikk.

I likhet med tilsvarende onlinespill, slik som EverQuest, har Funcom også bestemt seg for å heve det maksimale erfaringsnivået spillerne kan oppnå, med denne ekspansjonen. Pakken lanseres snart i Norge, nærmere bestemt 21. juli, og vi har i den forbindelse tatt en lengre prat med Gaute Godager, en av de store hjernene bak Anarchy Online, og mannen med det overordnede ansvaret for spillet, hos Funcom.

Gamer.no: Hvordan vil Shadowlands være for en person som aldri har spilt Anarchy Online før, og starter rett på Shadowlands? Siden begge de nye yrkene starter sine eventyr i Jobe, vil det være egne treningsområder og områder i nærheten for de på lavere erfaringsnivåer?

Gaute Godager: Ja, det blir et fullt sett med treningsområder, egne områder for de på lavere erfaringsnivåer, erfaringsnivå-områder og en mulighet for spillere å starte sitt liv i Shadowlands, i det såkalte "Jobe Research Facilities".

Gamer.no: Vil det bli større skille mellom de forskjellige yrkene i Shadowlands? Slik som det er nå er det mer eller mindre bare yrke-spesifikke nanoer som skiller de forskjellige fra hverandre. Alle kan stort sett gjøre alt, i mindre og større grad.

Gaute Godager: Ja mye større skiller.

Gamer.no: Har dere gjort tiltak for å øke mulighetene for rollespilling i Shadowlands? Eller blir dette sett nærmere på ved neste utvidelsespakke, Towns of Rubi-Ka?

Gaute Godager: Først og fremst neste pakke, men det blir noen nye emotes og nye leiligheter i Jobe.

Gamer.no: Vil du avsløre noe mer om Towns of Rubi-Ka, eller er dette topp hemmelig inntil videre?

Gaute Godager: Ingen kommentar.

Gamer.no: Vil dere øke antallet personer i et team eller andre lignende, men grunnleggende ting, med lanseringen av Shadowlands?

Gaute Godager: Nei.

Gamer.no: Vil det komme nye gjenstander i Shadowlands som er beregnet på spesielle yrker, eller eventuelt raser?

Gaute Godager: Ja, brorparten av tingene er enten, a) yrke spesialiterer eller b) yrkesgruppe spesialiteter. Avstandsskade-gruppen kalles for eksempel "Artillery"-enheten, nærkampinfanteri-enheten osv.

Gamer.no: Kan du nevne i hovedtrekk hva som blir nytt med hvert yrke? Jeg har hørt rykter om mechdogs til Engineer blant annet, og denne skal fungere sammen med vanlig bot.

Gaute Godager: Huff, nei det blir for mye å fortelle her. Spesifikt til ditt spørsmål: Ja, det stemmer.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden