Iwata forteller om Revolution

Nintendo-sjefen Satoru Iwata har fortalt litt om Nintendo Revolution, samt skuffet de som håpet på over 200 gratis spill til konsollen.

Iwata, som snakket på en pressekonferanse i Japan, understreket blant annet det noen av oss allerede har sett, nemlig at Nintendo Revolution er liten og tynn, og ikke vil komme i veien. I tillegg vil strømforbruket være svært lavt. Iwata bekreftet også at det vil være mulig å bruke alle slags GameCube-kontrollere (inkludert dansematter, bongotrommer og Wave Bird) på Revolution. Det eneste han sa om den mystiske Revolution-kontrolleren var at han tror folk blir overrasket når de ser den.

Når det gjelder nedlastbart innhold, måtte Iwata dessverre skuffe tilhengere som har latt seg overbevise av ryktene om at alle tidligere Nintendo-spill ville kunne lastes ned gratis fra nettet. Nintendo vil nemlig (og forståelig nok) ta betalt for utvalget av spill fra tidligere konsoller, men Iwata fortalte også at det vil finnes tidsbegrensede gratistilbud, og at Nintendo også vurderer å bruke nedlastbare klassikere som belønning for spillere som kjøper enkelte nye spill.

Disse spillene vil lagres på det innebygde minnekortet til konsollen (på 512 MB), men kan også legges på et SD-minnekort. Nintendo har ikke bestemt seg for hvor mye nedlastbare spill for tidligere Nintendo-plattformer vil koste. For øyeblikket er det kun bekreftet at vi får tilgang til spill som Nintendo selv eier alle rettighetene til, men Iwata fortalte at de håper å sikre seg avtaler med andre utgivere, slik at brukere får et bredere spekter av klassikere å laste ned.

Ellers lovet Iwata at demoer av nye Revolution-spill ville bli gjort tilgjengelig gratis, og at brukere også vil kunne laste ned andre former for gratisinnhold. Det å spille onlinespill produsert av Nintendo selv vil også være gratis, men andre utgivere vil stå fritt til å ta betalt for nettbaserte tjenester.

Siste fra forsiden