Jagged Alliance 3D er offisielt kunngjort

Det neste spillet i Jagged Alliance-serien er på vei, men det hersker full forvirring om spillet er turbasert eller ikke.

Jagged Alliance-serien fra Sir-Tech representerer noe av det ypperste innen turbasert strategi. Nå er franchisen lisensiert av Strategy First, og de har satt russiske MiST Land til å lage nye spill i serien. I går ble Jagged Alliance 3D offisielt kunngjort fra MiST Land sin side, men det hersker fremdeles full forvirring om hvorvidt spillet viderefører det turbaserte gameplayet fra de tidligere spillene eller ikke.

I pressemeldingen fra MiST Land står det nemlig at det nye spillet er et sanntidsstrategispill med pausefunksjon. På forumet til Strategy First hevdet imidlertid en representant fra den kanadiske utgiveren at spillet skulle bli turbasert, og han latet til å bli svært overrasket da han fant ut at de russiske utviklerne ser ut til å være i ferd med å lage et sanntidsstrategispill med pausefunksjon i stedet.

Det har med andre ord tydeligvis vært en viss mangel på kommunikasjon mellom utgiver og utvikler. Seriens tilhengere ser ut til å ha en klar formening om at det de vil ha er et nytt turbasert spill, og ikke et sanntidsstrategispill. Det som heldigvis uansett ser ut til å være fast bestemt, er at Jagged Alliance 3 (som ikke må forveksles med Jagged Alliance 3D) blir et turbasert strategispill.

Uansett; Jagged Alliance 3D foregår på vestkysten av Afrika, hvor et av de lokale landene ønsker å bli en del av atomklubben. Dette landet har finansiert en revolusjon i et naboland som allerede er i besittelse av atomvåpen, og det har lykkes dem å få kontrollen over dette landet. Representanter for det okkuperte landets regjering har nå kontaktet organisasjonen din og bedt om hjelp.

Handlingen foregår over 20 oppdrag (hvor noen er obligatoriske og andre ikke er det), og alle oppdragene er tilgjengelig samtidig. Mellom oppdragene kan du leie inn nye leiesoldater, kjøpe eller selge ammunisjon og så videre. Spillets rollespillsystem er det samme som i resten av serien, og det klassiske brukergrensesnittet har blitt gjenoppvekket og integrert i det nye sanntidsgameplayet (i følge utviklerne).

Spillet benytter seg (som navnet gir et ørlite hint om) av en 3D-motor som sørger for et fritt kamera, realistiske animasjoner og mye mer. Objekter rundt om på kartet er ødeleggbare, og utviklerne lover over 30 forskjellige typer planter og trær, 100 store objekter og 100 forskjellige typer møbler.

Siste fra forsiden