Telialigaen - Rocket League

Jakten på Norges neste Rocket League-konger avgjøres på søndag

Vi har snakket med de fire lagene som lader opp til sluttspill.

Psyonix

Seriespillet i Rocket League for Telialigaens høstsesong i 2020 er over. Som alltid ble kampen om sluttspillplassene uhyre spennende, og nok en gang står vi igjen med fire lag som er klare for sluttspill. Sluttspillet i Rocket League spilles på nett grunnet pandemien.

Kjente navn som Nordavind jakter mer bilfotballsuksess, mens nykomlingen Domino er med på sitt aller første sluttspill. Også Maskineriet har tatt seg til søndagens semifinale, og får selskap av regjerende mester Gemini – som for øvrig har byttet navn til Mjøndalen.

LES OGSÅ: Domino motbeviste alle spådommer og tok seg til Rocket League-sluttspill i Telialigaen »

Som vanlig har vi tatt tempen på de ulike leirene, for å finne ut hvilke tanker og forventninger spillerne selv har til sluttspillet.

Rocket League-finalene ser du direkte fra klokken 12:00 på søndag 6. desember. Kampene sendes gratis på TV 2 Sumo.

På jakt etter nytt gull

«Trex» håper å dra i gang en ny storhetstid for Nordavind.
BSL Pro

Etter å ha begynt på nytt igjen etter vårsesongen, tok Nordavind seg tilbake til det gode selskap i høst. Lagets helt nye trio gikk ubeseiret gjennom sesongen og knep førsteplassen, ett poeng foran Maskineriet. Med det fikk Theo «Trex» Gagnat og kompani velge semifinalemotstander, og valget falt på Domino.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Theo «Trex» Gagnat
Sondre «Enlid» Enlid
Mads «Maadzz» Gjelsten

– Vi ser på Domino som det desidert svakeste laget i sluttspillet. I tillegg er de det laget med minst erfaring. «Choke» kommer til å choke, sier Gagnat med et lite stikk til Dominos kaptein.

Det mangler med andre ord ikke på selvtillit hos Nordavind. «Trex» innrømmer riktignok at laget ikke har spilt mot Domino siden motstanderen fikk inn stortalentet «Creamyy» noen runder ut i sesongen. Nordavind har dermed lagt opp til skikkelige forberedelser før semifinalen.

– Vi kommer til å spille treningskamper flere timer hver dag fremover mot sluttspillet, påpeker Gagnat.

– Vi er underdogs

Tross en knallsterk sesongavslutning vet «Choke» at det blir tøft på søndag.
Domino e-sport
Les også
Anmeldelse: Rocket League

På motsatt banehalvdel vet Domino-gutta at de står overfor en knalltøff utfordring. Likevel ser ikke Ottar «Choke» Halvorsen på Nordavinds valg som en dødsdom, og Domino-spilleren ser et klart lys i enden av tunellen.

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

Anker Alexander «Painyyy» Bugge
Ottar «Choke» Halvorsen
Joakim «Creamyy» Scheelhardt

– Nordavind er kanskje den beste motstanderen for oss, med tanke på at det var de vi spilte jevnest med i serien. Også stiller vi med en sterkere tropp enn den gang, konstaterer Halvorsen.

Igjen kommer vi altså tilbake til det faktum at Domino stiller langt sterkere enn da Nordavind vant 4-2 i andre runde av Telialigaen. Hvorvidt «Choke» og kompani kan snu resultatet fra tidligere i høst gjenstår imidlertid å se.

– Målet er jo å vinne, men vi tar det kamp for kamp. Vi er fortsatt store underdogs, så vi kan ikke forvente noe, avslutter Halvorsen.

– Har en plan

«Inferno» og Maskineriet håper å gjenta resultatet mot Mjøndalen fra tidligere i høst.
Sindre Stien/Good Game

Søndagens andre semifinale byr på storkamp mellom regjerende mester Mjøndalen og Maskineriet. Sistnevnte har sakte, men sikkert kjempet seg opp og frem denne sesongen og landet til slutt på andreplass.

DISSE SPILLER FOR MASKINERIET

Vis mer

Jørgen «Inferno» Klaastad
Jonas «FiremanJonas» Lohne
Dan «Polar» Rees

Som Jørgen «Inferno» Klaastad påpeker er søndagens semifinalemotstander imidlertid en seig fisk. Maskineriet-gutta har dog lagt slagplanen for hvordan de skal lykkes.

– Mjøndalen er veldig solide motstandere. Vi spilte mot dem i finalen av Norwegian Invitational-turneringen, og de spilte veldig bra. Vi som lag har brukt veldig mye tid i det siste på å finne ut av hva vi gjør feil og hvordan vi kan bli bedre, så vi har vel en liten plan om hvordan vi skal slå dem, sier Klaastad lurt.

I forkant av sluttspillet legger Maskineriet inn flere timer på treningsmatta. «Inferno» tar ingen ting for gitt, men tror at riktig innstilling er nøkkelen til suksess.

– Det har jo blitt en del treningstimer, og blir nok enda flere før sluttspillet. Vi får nok uansett veldig vanskelige kamper, men om vi fokuserer bra nok så tror jeg vi kan ta alt.

Regjerende mester i ny drakt

Gemini har signert for Mjøndalen, og bytter navn like før sluttspillet.
Mjøndalen IF Esport

Telialigaens regjerende mester måtte pent nøye seg med en tredjeplass denne høsten. Siden sesongavslutningen har Gemini riktignok vist klasse i andre turneringer, og som kaptein Sebastian «Seeb» Falch forteller gjør det å bli signert av en ny organisasjon underverker for selvtilliten.

DISSE SPILLER FOR MJØNDALEN

Vis mer

Sebastian «Seeb» Falch
Rasmus «Friis» Friis
Thomas «Lucky» Eknes

– Vi har sett etter et hjem helt siden vi slo oss sammen på starten av året. Så var det slik at Mjøndalen e-sport hadde fulgt oss gjennom denne sesongen, og sa de ville utvide til nye spill. Vi er glade for å endelig ha en ordentlig klubb å representere, og som har trua på oss, melder Falch.

Dersom nye Mjøndalen skal sikre to Rocket League-trofeer på rappen må laget først gjennom Maskineriet. Søndagens semifinale kom best fra det da lagene møttes i Telialigaens syvende runde, men etter å ha tuktet Maskineriet i Norwegian Invitational-turneringen tror «Seeb» og kompani at det skal gå veien.

– De er jo et utrolig sterkt lag, og som du så gikk det veldig hardt for seg i seriespillet. Men vi fikk vist i Norwegian Invitational at vi har det som trengs for å kunne slå dem. Så lenge vi spiller på vår mote tror jeg vi kan ta dem, men man skal aldri se bort ifra at Maskineriet like godt kan slippe seg løs og vinne hele mesterskapet.

Hvordan det går får vi altså se på TV 2 Sumo, på søndag 6. desember. Nordavind møter Domino klokken 12:00 før Gemini skal ut mot Maskineriet 13:00. Finalen spilles klokken 14:00 samme dag.

Siste fra forsiden