Global Loot League - PUBG

«Jeemzz» er klar for å herje i nok en storstilt PUBG-turnering

– Kun førsteplass er bra nok, mener nordmannen.

PUBG Corp., Privat, Gamer.no

Den andre sesongen av Playerunknown's Battlegrounds-turneringen Global Loot League (GLL) går mot slutten, og i helgen skal det hele avgjøres. Siden 22. mai har lag fra Europa, Nord-Amerika og utvalgte land i Asia konkurrert om en plass i sluttspillet, og de 16 beste samles i Stockholm for å kåre en vinner og fordele potten på drøye 820 000 kroner.

«Jeemzz» og Liquid havnet nylig på andreplass i verdens hittil største PUBG-turnering, PGI.
PUBG Corp.

Blant spillerne som reiser til den svenske hovedstaden er norske Jim «Jeemzz» Eliassen, som spiller for Team Liquid. Laget var det fjerde beste i Europa denne sesongen, men med to knallsterke andreplasser i gigantturneringen PGI for en drøy uke siden er Liquid blant forhåndsfavorittene i helgens finale.

Til Gamer.no forteller nordmannen at gutta har klare ambisjoner om å vinne. Fordi et av lagets argeste konkurrenter – WTSG – ikke er med i turneringen, er han heller ikke videre bekymret for motstanden.

– Alt annet enn førsteplass er ikke bra nok. Det er bare FaZe vi ser på som utfordrere i denne turneringen, sier en selvsikker Eliassen.

– Tror vi har knekt koden

Liquid har herjet på PUBG-scenen de siste månedene, og «Jeemzz» tror han vet hvorfor laget har fått overtaket på konkurrentene.

– Vi spiller mer hver dag enn de fleste andre profesjonelle PUBG-spillere gjør – opptil 12 timer om dagen. Ellers tror jeg vi har knekt koden på hvilken mentalitet man skal ha i et spill som PUBG, hvor man spiller opptil 20 kamper på LAN, mener Eliassen.

Akkurat hva koden er vil han ikke avsløre, men han kan røpe så mye som at taktikken stort sett blir den samme som Liquid alltid bruker. At det kun er 16 lag fra tre regioner i GLL, sammenlignet med 20 lag fra hele verden i PGI, vil heller ikke utgjøre noen stor forskjell, spår Eliassen.

– Vi kjører samme spillestil uansett hvor mange lag som er med. Vi spiller basert på informasjonen vi får underveis i kampene. Folk spiller forskjellig fra region til region, men det er veldig vanskelig å legge merke til det i kampens hete.

Hvordan det går kan du se på Twitch-kanalen til Global Loot League fra klokken 15:00 på fredag 10. august. Turneringen spilles over tre dager, med tre kamper på Erangel og tre i Miramar-ørkenen hver dag. Om du kun vil følge «Jeemzz» og Liquid, kan du se lagets perspektiv på en egen Twitch-kanal.

Du kan se hele programmet for helgen på GLLs nettsider.

Siste fra forsiden