Intervju

League of Legends

– Jeg ble overrasket over hvor godt vi spilte

Vinnerne av vår League of Legends-turnering møtte liten motstand.

A for Aria består av:

Vis mer

Morgen «Speedshift» Kjelsrud»
Daniel «Schmakaloon» Hansbakk
Sondre «Tivity» Wågså Afdal
John Olav «BigFatAndBlack» Holland
Geir «Eski» Nilsen Lie

Resultatene i Logitech G League of Legends Challenge:

1. plass: A for Aria
2. plass: BX3
3. plass: Fedora Tip Forening
4. plass: Celestial Gaming

Logitech G League of Legends Challenge fungerte som oppvarming til en større liga til høsten hvor det er 15 000 kroner i premiepotten.

Mandag stakk A for Aria av med seieren i vår Logitech G League of Legends Challenge. Som vinnere av turneringen får de med seg fem gavekort på 500 kroner fra Elkjøp og er sikret plass i toppdivisjonen i høstens liga. Der får de også selskap av lagene som plasserte seg på andreplass, tredjeplass og fjerdeplass.

For A for Aria gikk turneringen stort sett smertefritt. Lagets eneste tap kom i den første «best av tre»-serien mot BX3 i semifinalen.

Sondre «Tivity» Wågså Afdal, «mid laner» for A for Aria, mener likevel at de ikke hadde store utfordringer med å vinne turneringen.

– De andre lagene har mye å jobbe med på individuelt nivå. Jeg ble overrasket over hvor sterkt lagkameratene mine spilte i forhold til motstanderne våre, sier Afdal.

Han hadde forventet mye mer motstand, og forteller at spillerne på A for Aria var overlegne.

– Jeg forventet ikke at bot lanen vår skulle kjøre over «Prebz» og «N3imad» på BX3. Jeg synes «Prebz» har vært den beste ADC-en i Norge en god stund. Hvis jeg skal tippe på hvorfor de tapte så hardt, så kan det hende at det var fordi supporten deres, N3imad, er svak. Men generelt sett er alle våre lanes sterkere mekanisk, hevder Afdal.

BX3 slet med reservespiller

Lagleder og support for BX3, Fredrik «N3imad» Rødli, mener at deres bruk av en reservespiller er en av hovedgrunnene til at de tapte mot A for Aria. De manglet en fast «top laner» til turneringen og måtte løse problemet med å bruke jungleren Lars Kristian «Larskey» Sormbråten.

Sormbråten har naturligvis et ganske begrenset utvalg med helter for den aktuelle posisjonen. I turneringen klarte han å leve lenge på to champions, men i semifinalen og finalen skjønte A for Aria tegninga og utestengte disse figurene.

– Vi ville jo spille turneringa selv om vi manglet en fast «top laner». I finalene begynte A for Aria å skjønne at de kunne ødelegge mye for oss ved å banne Larskey ut, forklarer Rødli.

– De utestengte hans Shyvanna og det var henne Larskey hadde levd på hele turneringa. Den andre helten hans var Irelia, men når de tok henne også hadde vi ingen sjanse i «top lane». Da blir det vanskelig å vinne.

Rødli sier seg også enig i at A for Aria har en imponerende medlemsliste, men med tiden tror han de kan slå dem. Han og BX3 ser seg også fornøyd med en andreplass.

Les også
Demise signerer nytt Counter-Strike-lag

A for Aria har flere av Norges beste spillere

På medlemslisten til på A for Aria, finner man noen av Norges beste «Solo Queue»-spillere. På individuell basis er alle høyt rangert i Diamond 1 eller Challenger tier. I løpet av den siste uken har de i tillegg rukket å spille seg opp til Challenger tier som lag.

Selv om de i utgangspunktet startet opp for å spille Logitech G League of Legends Challenge, planlegger de nå å fortsette sammen. Deres neste mål er å erobre Challenger tier.

– Vi er kommet til Challenger nå. Målet vårt er å komme innenfor topp 10 i Challenger tier slik at vi kan spille Coke Zero Challenger Series. Vi vil også spille flere europeiske turneringer og tjene penger på det, forteller Afdal.

Det nye norske laget ønsker nå å være en drivkraft for League of Legends-samfunnet her til lands. Afdal og A for Aria vil fortsette klatringen som lag i Challenger Tier for så å kvalifisere seg til Coke Zero Challenger Series. På den måten kan de også bli anerkjent internasjonalt.

For å oppnå dette målet vil samtlige på A for Aria trene mye. Personlig spiller Afdal gjennomsnittlig 40-50 runder med League of Legends hver uke. Han mener at det gjør ham til den «mid laneren» i Norge som investerer mest tid og krefter i spillet. Grunnen til at han gjør det, er at han ønsker å kunne leve av e-sport og League of Legends i fremtiden.

Trenger en grunn til å holde sammen

– Norge har en dårlig infrastruktur for e-sport i forhold til andre land. Det har ikke vært noe direkte mål for e-sport her i landet. Folk har ikke hatt en grunn til å sette seg ned og trene sammen for å vinne mer enn én turnering, mener Afdal.

– Hvis e-sport blir mer seriøst i Norge kan kanskje nivået også øke til internasjonalt nivå med store organisasjoner og sponsorer. Det håper jeg. Jeg ønsker å tjene penger på e-sport og League of Legends. Det er mer enn en hobby for meg.

Afdal håper Gamer.no-ligaen vil hjelpe til med å nå disse målene. For i tillegg til at ligaen gir norske lag en grunn til å holde sammen over tid, gir den også en økonomisk motivasjonsfaktor.

– En Gamer.no-liga er veldig bra for norsk e-sport. Det kan høyne nivået til de andre norske lagene og skape mer konkurranse. Det kommer forhåpentligvis heller ikke til å bli like mye utbytting av spillere og lag, forteller Afdal til Gamer.no.

Det er tradisjonelt få norske lag som holder sammen etter en turnering. En lei trend har vært at spillere finner sammen og spiller en helg, men så går de hver til sitt etterpå. Noen ganger har spillerne kranglet, mens andre ganger evner de bare ikke å bygge opp et lag sammen. Dette gjør det vanskelig for e-sporten å vokse.

Afdal tror at A for Aria har det som skal til for å være med å snu trenden.

– Vi skal nok klare å gjøre det bra også utenfor Norge. Det handler bare om tid og holdning, og vi har både tiden og den riktige holdningen. Det er blant annet vår selvkritiske holdning som gjør at vi stadig forbedrer vi oss, sier Afdal.

E-sport har blitt gigantisk, men ikke i Norge:
Hva må til for å gi konkurransespilling et løft her til lands? »

Her kan du se opptak av finaleoppgjøret mellom A for Aria og BX3:


Watch live video from deac_no on TwitchTV

Siste fra forsiden