Saidaddy i King of Nordic

– Jeg er sykt imponert og stolt over at en nordmann presterer på det nivået «cromen» gjør

Ole «Saidonz» Christensen og Saidaddy skal forsvare Norges ære i King of Nordic - men holder et godt øye med sin kollega i FaZe.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR SAIDADDY

Vis mer

Ole «Saidonz» Christensen
Sindre «Grande» Grande
Niclas «iNTERP» Waagan
Kristian «Microvan» Nyborg
Shero «Shero» Jaman

Etter en rekke med tap setter vi nå liten til et helt nytt lag i King of Nordic. Tidligere Entelechy-kaptein Ole «Saidonz» Christensen har fått med seg fire kjekke gutter som skal hjelpe han inn i kampen mot resten av Skandinavia. Han forteller til Gamer.no om en kvalifisering som gikk greit.

– Kvalifiseringen gikk vel egentlig ganske greit, møtte et par gode lag, men slet vel aldri utenom finalen hvor «Jimbo» hos Datakrigerne hadde et knall game. Vi trodde vel egentlig vi røk der, men tok oss sammen og hentet oss inn på slutten. På fredag stiller vi med samme lag, bare at vi bytter ut «Rospen» med «Microvan», Vi har et ganske sterkt lag, sier Christensen.

Ungt men sterkt lag

Ole «Saidonz» Christensen har tro på King of Nordic-seier. Her under sluttspillet med Entelechy.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Han forteller også om et ungt men ganske rutinert lag som har det som kreves for å klare seg i King of Nordic.

– Vi er ganske unge, med unntak av «Microvan» som har noen år under beltet. Men jeg og «iNTERP» har vært med på dette mange ganger før nå. «Grande» har spilt med og mot gode spillere en stund. Så til tross for at vi er relativt unge har vi grei erfaring for å håndtere King of Nordic.

Mikslaget har en klar plan for hvordan de skal gå hele veien på fredag.

– Vi har utrolig mye individuelle ferdigheter. «Grande» er en av Norges mest mekaniske spillere, og resten av gutta har også helt vill treffsikkerhet. Alle er gode på kommunikasjon så om vi bare roer ned tempoet, dreper nok og kjører hardt samlet burde det gå veien.

Christensens gamle lag, Entelechy har nesten splittet helt opp etter sluttspillet. Den gamle kapteinen er ikke overrasket over utviklingen.

– Det var ganske forventet, det var noe vi vurderte før jeg forlot laget. Når jeg forlot laget så var den første planen til resten å splitte. De levde nok litt på overtid. Jeg er mer overrasket over hvem som kom inn.

– Hvem har blitt med på laget?

– «H4RR3» og «DreamcatchR».

Heier på «cromen»

Les også
Natus Vincere knuste G2 og vant et publikumsløst IEM Katowice

Nylig ble det kjent at «cromen» skal representere FaZe i helgens ECS-turnering. Christensen sier det er kjempekult at en nordmann er med på dette.

– Det er helt syktt. Jeg kjenner han Ikke, men er sykt imponert og nesten stolt over at en nordmann presterer på det nivået. Det han klarer å gjøre i spillet, blant annet som innbytter for Heroic var vilt. Håper han presterer like bra med FaZe og får et fast tilbud av et topplag snart.

– Hvem tror du realistisk sett kan gi han et tilbud?

– Det er så få andre norske så språkbarrieren blir et problem de fleste steder. Skulle likt å se han få sjansen i et lag som Mousesports eller lignende, men samtidig så presterer de på et helt sykt nivå for tiden så lite grunn til at dem skal trenge et bytte. Eller så må det bli et lag som North som sliter, kanskje de burde prøve noe nytt som inkluderer «cromen».

Morten «zEVES» Vollan er tilbake i varmen, og ble nettopp med i Nordavind.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Nordavind hentet nettopp inn Morten «zEVES» Vollan i laget, og sendte «RoSeY» til trenerbenken. Christensen tror dette vil gjøre laget enda sterkere.

– Utrolig bra for begge parter. «zEVES» er en veldig god leder, og med talentene i Nordavind så kan han ta dem opp i verden. Nordavind har hatt mange dårlige perioder nettopp fordi de nettopp manglet en sterk leder til å utnytte talentene.

Christensen forteller også at det er som et mål at hans nye lag skal spille i Telenorligaen neste sesong, men at ingenting er bekreftet enda. Han tror også at Nordavind kommer til å dominere høstsesongen.

– Veldig vanskelig å si hvem som tar sluttspillplasser, men det blir vel strengt tatt Nordavind sin sesong, «akEz» sitt lag kan prestere om de får en plass i divisjonen, samme med oss. Entelechy kan også bli gode om de klarer å holde seg sammen, avslutter Christensen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 8. juni.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden