Cromen

– Jeg gjorde tabben å vente på at et bedre lag skulle kontakte meg

Jørgen «cromen» Robertsen takket nei til flere topplag før han signerte for Nordavind.

Sindre Stien/Nordavind

Fredag annonserte Nordavind at de bytter ut nesten hele CS:GO-laget sitt. De nye spillerne er Ruben «RUBINO» Villarroel, Haakon «Radifaction» Tholo, Jørgen «cromen» Robertsen og danske Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski.

I løpet av helgen har Nordavind holdt en AMA (Ask me anything) på Reddit, hvor de svarte på spørsmål fra allmuen om den nye lagoppstillingen. Der avslører «cromen» at det slett ikke var sikkert at han skulle ende opp i Nordavind.

Flere tilbud

Jørgen «cromen» Robertsen takket nei til flere topplag før han signerte for Nordavind.
Sindre Stien/Nordavind

«cromen» spilte i sommer for stjernelaget, FaZe Clan, sammen med Norges beste CS:GO-spiller, Håvard «Rain» Nygaard. Redditbrukeren, chuchewy, lurte på om «cromen» hadde tilbud fra andre klubber etter oppholdet i Faze.

– Ja. Jeg fikk noen tilbud. Jeg vil ikke nevne navn, men det var fra lag rangert mellom topp 15-30, forteller «cromen».

– Jeg gjorde tabben å vente på at et bedre lag skulle komme på banen, og innen jeg innså at jeg ikke kom til å få noen bedre tilbud, var det for sent. Jeg har blitt kontaktet i etterkant også, men det har ikke vært noe mer enn småprat.

Han forteller også at Renegades kontaktet han for å spille for dem i en turnering på slutten av 2018, men at han måtte takke nei på grunn av en operasjon.

– Det kunne vært en mulighet til å få en plass i oppstillingen, men jeg skjønte ikke det da, fordi jeg trodde de skulle holde på laget de hadde, sier «cromen».

Trodde ikke det var sant

«cromen» fortalte også om tiden han faktisk representerte FaZe.

– Da «Rain» kontaktet meg om å stille opp for Faze, trodde jeg først han tullet. På den første turneringen jeg spilte for FaZe (ECS London) følte jeg på presset. Noen av de beste CS-spillerne hadde øynene sine på meg. Jeg var redd for å havne i klørne deres, men det tok ikke lang tid før jeg ble vant til det. Nå tenker jeg ikke på det lenger, sier «cromen».

Videre forteller «cromen» at han følte på en frihet i FaZe, blant noen av verdens beste spillere.

– Det føltes fritt å kunne gjøre hva jeg ville i FaZe. Siden jeg hadde alle de stjernespillerne rundt meg, forsøkte jeg å ta rollen Olof hadde (Olof «Olofmeister» Kajbjer, spilleren «cromen» erstattet. Red. anm.). Jeg var ikke rett for å «entryfragge,» fordi jeg visste det var den beste måten å spille med dem, siden jeg ikke kunne noen av taktikkene deres. Vi trente aldri sammen. Turneringene og FPL/DM var treningene våre, forteller «cromen».

Les også
Kampdatoene i Telenorligaen våren 2019

Han forteller også om det avgjørende øyeblikket under Belo Horizonte-finalen i juni i fjor, en turnering FaZe Clan gikk seirende ut av.

– Jeg spilte veldig godt de fire første kartene, men «choket» litt på det femte. Det begynte å gå opp for meg at vi faktisk kunne vinne hele turneringen. En drøm var i ferd med å bli sann. Jeg mistet fokus. I den siste runden hvor jeg hoppet inn på B-site med kniven i hånden og tok oppmerksomheten til «chrisj» (Chris "chrisJ" de Jong. Red. Anm.), så han ikke rakk å desarmere bombem. Det kommer jeg aldri til å glemme, skriver «cromen».

Se den siste runden av Belo Horizonte 2018, hvor «cromen» avgjorde i videovinduet under.

Les hele Reddittråden her »

Siste fra forsiden