Telialigaen - League of Legends

– Jeg gleder meg til min fjerde finale på rad

Nordavind og Fact er klare for League of Legends-finalen i Telialigaen. Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen i Nordavind håper å kunne bli mester nok en gang.

Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen og Nordavind ønsker revansje.
Eivind Von Døhlen/Good Game

SLIK ENDTE SEMIFINALENE I LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

Nordavind 3 - 2 Riddle
Celestial 1 - 3 Fact Revolution

Oppgjøret mellom Nordavind og Riddle så ut til å være en reprise fra fjorårets semifinale-kamp da Nordavind havnet langt foran med en komfortabel 2-0-ledelse. Likevel fikk de ikke muligheten til å ta det med ro i de neste kampene hvor Riddle pustet de i nakken og klarte å utligne til 2-2. Dessverre holdt ikke dette for Riddle i høst siden Nordavind tok den femte omgangen, og avanserte derfor videre til finalen hvor de møter Fact på Meet Ullevaal den 16. november.

Nordavind var forhåndsfavoritter i spådomsartikkelen vi publiserte før sesongstart, og de har gått ubeseiret gjennom sesongen med fem seire, og to uavgjort. Med en førsteplassplassering og en 3-2-seier mot Riddle i semifinalen, venter nå deres siste hinder; det andre laget som har gått ubeseiret i seriespillet, nemlig Fact Revolution.

– Det begynner å bli en stund siden Fact vant en tittel

DISSE SPILTE FOR FACT

Vis mer

Jannik «SyRaX» Born (Top)
Henrik «Waldan» Bratlie (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Alex «Mirbs» Holmin (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Fact har også hatt en utrolig bra sesong, hvor de overgikk alle våre forventninger. De ble spådd til en femteplass, men de havnet komfortabelt på en andreplass, rett under Nordavind. Det at disse to lagene skal møtes i en finale, tyder på at vi får se noen jevne og spennende kamper. Vi har fått intervjuet to spillere fra de respektive lagene, og de forteller litt om veien til finalen.

Andreas «Yupwulf» Brustad og Fact er klare for å møte Nordavind i finalen.
Fact Revolution

– Veien til finalen har ikke vært altfor vanskelig, men vi måtte gjøre en forandring i lagoppstillingen etter åpningsrunden mot Nordavind. «Slemp» valgte å slutte av personlige årsaker, så vi måtte få inn en ny spiller og bygge synergien på nytt. Men det er nå på plass, og vi er et lag som spiller bra sammen og kommer godt overens, forteller Andreas «Yupwulf» Brustad, mid-laner for Fact, før han fortsetter.

– Det føles bra å komme tilbake til finalen igjen etter å ha tapt mot Nordavind i en jevn best av fem for akkurat ett år siden. Er også veldig glad for å spille finale med akkurat dette laget. Tre av fem i dette laget tapte en sur semifinale i fjor mot Celestial med «Sharp» og «Hatrixx», så det var veldig deilig å slå Celestial i semifinalen.

LES OGSÅ: – Sesongen er ikke en suksess for meg før jeg har vunnet finalen

Det er nå to år siden Fact vant sin forrige tittel, og de er nå klare for å gjøre det igjen.

– Det begynner å bli en stund siden Fact vant en tittel i League of Legends. Vi er alle ganske sikre på at dersom vi spiller sånn som vi har gjort på veien hit, og får fjernet noen av de mer åpenbare feilene vi gjør, så kommer vi til å vinne Telialigaen, sier Brustad.

Det er et stort skifte fra det å spille på gutterommet under den vanlige sesongen, for så å dra til Oslo å spille på en scene med publikum som heier i bakgrunnen. Det er noe som kan gjøre enhver nervøs, særlig når man spiller mot Nordavind som har opplevd dette fire ganger på rad nå. Men «Yupwulf» ser frem til opplevelsen.

– Det blir gøy å spille mot Nordavind igjen i en best av fem for tittelen. Er alltid litt ekstra gøy når det er på en scene, og folk sitter i salen og heier.

Les også
«Jkaem» briljerte da Renegades tok seg til sluttspill

Brustad har også noen ord til motstanderen før finalen.

– Etter å ha tapt de to siste finalene jeg har spilt mot «Shaf», så er jeg gira på å sette han på plass denne gangen.

– Veien til sluttspill har vært både opp og ned

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Bor «Kektz» Jersan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Shaf» Rosander (Support)

I forrige sesong ble hat-trick-håpet som Nordavind-spillerne drømte om ødelagt da de tapte 3-2 i en intens og spennende finale mot Celestial. Nå har de kvalifisert seg til finalen for fjerde gang på rad, og er ute etter revansje. Nordavind sin mid-laner, Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen, forteller litt om veien til finalen.

– Veien til sluttspill har vært både opp og ned når det kommer til innsats som er lagt inn. Vi har vært i en liten nedgangsperiode, ettersom vi har hatt en del forandringer i lagoppstillingen, og trener som bytter fram og tilbake, nevner Eriksen før han fortsetter.

– Men det er en lettelse å komme seg til finalen etter hvordan matchene mot Riddle gikk. Som sagt har vi hatt en liten nedgangsperiode nå nylig, men jeg er glad vi likevel presterer og vinner når det gjelder.

LES OGSÅ: – Det var en tabbe av Nordavind å velge oss i semifinalen

Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen og Nordavind ønsker revansje.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Den brå forandringen fra å spille inne i sitt komfortable rom til å være på en scene kan være vanskelig, og man kjenner spesielt på presset i en best av fem-kamp, ettersom så mange timer med øvinger og kamper er investert. Men Nordavind er et herdet lag, og de har et lag av veteraner som har spilt på scenen opptil flere ganger. Så dette er ikke en opplevelse de bekymrer seg for, men heller ser fram til.

– Jeg gleder meg til min fjerde finale på rad, satser på å få hevn etter finalen i vår. Vi skal tilbake på topp.

LES OGSÅ: – Vi må reflektere og lære av feilene våre

På spørsmål om hvordan finalen ender har Eriksen noen utvalgte ord til Fact.

– Fact ser sterke ut, men vi går ut for å gi en mindre jevn finale enn det semifinalen var. Vi tar trofeet hjem i høst.

Siste fra forsiden