Tredje runde av Telenorligaen: Counter-Strike

– Jeg tror denne runden var mest kritisk for Demise med tanke på sluttspill

Flere av favorittene gikk på uavgjort-resultat, mens Nordavind leverte varene i tredje runde av Telenorligaen Counter-Strike.

Tommy «TommyM» Monsen (til høyre) var overrasket over rundens resultat.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

RESULTATER TREDJE RUNDE I TELENORLIGAEN

Vis mer

Mandag 4. mars:
Ronin Horde 1-1 Widowmakers
Infurity 0-2 Nordavind
Gamefraym 1-1 Demise
Apeks 1-1 Celestial

Spilles onsdag 6. mars:
Kl. 20:00: Byte - Momentum

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider

Tredje runde i Telenorligaen Counter-Strike bød på flere overraskelser, ikke bare i hovedkampen. I hovedkampen ble det poengdeling mellom Gamefraym og Demise, noe som gjør at nedrykkspådde Gamefraym i skrivende stund ligger på en sluttspillplass. Det var på Train Gamefraym gjorde det, og stakk av med en knepen 16-14-seier.

Se hovedkampen mellom Demise og Gamefraym i opptak på Twitch »

Nordavind tok en oppskriftsmessig 2-0-seier mot Infurity i returkampen for Haakon «Radifaction» Tholo. Det er ventet at laget annonserer sin nye lagoppstilling i løpet av uka.

Flere favoritter slet

Også storfavoritten Apeks slet mandag kveld. De klarte bare uavgjort mot Celestial, etter å ha spilt dobbel overtid på første kart. Kaptein Anders «aNdz» Kjær uttalte seg på Twitter i ettertid at det er vanskelig å spille mot nordmenn.


Hovedpersonen selv legger litt mer ut om hva han mener i tweeten.

Anders «aNdz» Kjær.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Det jeg mener med at det er vanskelig å spille mot norske lag, er at lag som på papiret ikke er like gode som oss tenker på en annen måte. Det vil si at mens vi trener i et miljø hvor gjør du «X» får du «Y» som reaksjon. Det baserer vi mye av spillet vårt på. Utfordringen blir da når de fleste norske lag ikke har den samme reaksjonen som vi forventer. Vi må rett og slett spille på en helt annen måte mot norske lag, sier Kjær før han legger til.

– En annen faktor er selvfølgelig at opp igjennom historien er resultatet fra kamper innad i landet, ikke samsvarende med internasjonal ranking på de lagene. Det er rett og slett en annen type kamp når det er to lag fra samme land. Man kjenner ofte hverandre godt som gjør det vanskelig å spille ut motstanderen, forteller Kjær.

FØR KAMPEN: – Det var en dårlig skjult hemmelighet at vi manglet en taktisk leder

Mye uforventet i runden

Tommy «TommyM» Monsen synes det var mange spesielle resultat.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no
Les også
Apeks er mer sårbare enn noen gang - fredag starter Counter-Strike-sluttspillet

Telenorliga-kommentator Tommy «TommyM» Monsen mener det skjedde mye spesielt denne runden.

– Det var virkelig en runde hvor mye uforventet skjedde. At Apeks skulle tape et poeng mot Celestial er kanskje det mest overraskende, og at Ronin og Gamefraym fikk med seg et poeng var heller ikke forventet.

Han mener Demise var den store taperen denne runden.

– Jeg tror denne runden var mest kritisk for Demise med tanke på sluttspill. Når det kommer til nedrykksstriden så hadde den vært enda viktigere om noen fikk med seg tre poeng.

– Har Demise fortsatt en mulighet til å nå sluttspillet?

– Ja. De har sjanse til å nå sluttspillet, men de har ikke startet like bra som jeg hadde forventet, avslutter Monsen.

LES OGSÅ: – Renegades reddet karrieren min

Bra egenskap å komme tilbake så sterkt

DISSE SPILTE FOR DEMISE

Vis mer

Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen
Mikael «mikki» Gaup
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Steffen «SLY» Amundsen
Christoffer «nilson» Nilson

Henrik «neto» Kristengård (trener)

Christian «dreamcatchR» Paulsen i Demise sier at de er skuffet over resultatet.

– Som lag har vi jo ambisjoner om topp fire. Med et sånt resultat gjør vi det vanskeligere for oss selv. Det har vært trenden denne sesongen.

Demise skuffet i første omgang, og kjempet seg helt tilbake til 14-15, men så gikk det skeis på siste runde. Paulsen sier det er en god egenskap, men surt.

Christian «dreamcatchR» Paulsen og Demise var skuffet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det er en bra egenskap å kunne grinde seg tilbake i en sånn kamp igjen, men så gir vi også vekk den viktigste runden i en tre mot en-situasjon, så det er klart det svir i etterkant. Men så klart, vi spilte jo positivt på den forsvarende siden.

Konklusjonen til Paulsen er enkel.

–Det er bare å sette seg ned å trene nå, avslutter han med.

LES OGSÅ: Astralis vant IEM Katowice mot den finske overraskelsen ENCE

Følte de aldri fikk kontroll

DISSE SPILTE FOR GAMEFRAYM

Vis mer

Eirik «spity» Hauger
Vetle «weetl» Melvold
Igor «MACKO» Macko
Andreas «andas» Kronstad Jacobsen
Mathias Andrè «caard» Aronsen

Andreas «andas» Kronstad Jacobsen i Gamefraym forteller deres perspektiv på kampen.

– Vi følte aldri at vi fikk helt flyten sammen på Overpass. Vi startet veldig bra, men så ble vi for late og egoistiske. På Train begynte vi meget bra på antiterroristsiden og spilte bra med hverandre. Etter det kom terroristsiden hvor vi aldri helt blir enige om hva vi skal gjøre, men det gikk til slutt.

Jacobsen ble tungen på vektskålen i den 30. runden, hvor han var i en én mot tre-situasjon. Han kaster en granat på antiterroristen som prøver å desarmere bomben, og tar han til slutt. Han forteller om reaksjonen til laget på den runden.

– Det var litt vanskelig å tenke over skrikinga til «weetl», men alle tenkte vel at det var greit med ett poeng. Vi sa ikke så mye, vi diskuterte litt hva vi følte ikke funket, men var selvfølgelig deilig og sleppe den overtiden til slutt.

Laget har hatt en overraskende god start på sesongen, og står med fire poeng etter tre kamper. Laget selv tar det knusende med ro.

– Vi tar én kamp om gangen. Vi er vel det klart eldste laget i ligaen, og har ikke tid til å trene som andre lag muligens har. Målet har vel alltid vært å berge plassen, det tror jeg det forblir også, avslutter Jacobsen.

Slik ser taballene ut etter at deler av tredje runde er spilt.
Gamer.no

Siste fra forsiden