Datakrigerne i King of Nordic

– Jeg tror Nordavind kommer til å levere internasjonalt

Daniel «zykes» Jensen og Datakrigerne deltar i ukens King of Nordic, og skryter av sine kolleger i Nordavind.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR DATAKRIGERNE

Vis mer

Daniel «zykes» Jensen
Fredrik «Slabzki» Slabinski
Anders «Savvy» Sundet
Ådne Storås «sense» Fredriksen
Steffen «Sly» Amundsen

Etter en sommerpause returnerer Counter-Strike: GO-turneringen King of Nordic denne fredagen med sesong tolv. Det er Datakrigerne, med Daniel «zykes» Jensen i spissen, som er den norske representanten. Han forteller til Gamer.no om en ganske grei inngang i kvalifiseringen.

– Kvalifiseringen gikk greit, følte vi hadde jevn flyt. Fikk som oftest en bra start i alle kampene. Største utfordringen var Flawless, fordi de skjøt veldig hardt, men vi klarte å vinne en tett kamp. Grunnen til at vi vant var vel at vi hadde spillere som vant runder alene, for eksempel en runde der «Sense» dreper tre stykker før han blir truffet som antiterrorist, sier Jensen.

– Nordavind kommer nok til å være på et høyere nivå enn resten av lagene i ligaen

Daniel «zykes» Jensen håper norske lag leverer i sesongens King of Nordic.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Om sesongen som kommer i King of Nordic, har Jensen stor tro på svenskene, men håper at noen norske lag kommer til å yppe seg.

– Alltid mulig for norske lag. Jeg vet at svenskene stiller med et sterkt lag, så det blir nok en stor utfordring for oss. Tror andre norske lag har god sjanse, det er vel mer at for eksempel Nordavind heller trener og spiller mer seriøse turneringer.

Sesongstarten i Telenorligaen er like rundt hjørnet. Hovedpersonen selv er usikker på om han kommer til å delta, men sier at hvis det skjer så vet han hvem han skal spille sammen med.

– Det er usikkert om jeg deltar i Telenorligaen. Det er vel et prosjekt i 1. divisjon på gang, men jeg vet ikke om det blir noe av. Hvis det blir et norsk lag, blir det sammen med «Mikki», «Savvy», «Slabzki» og «Sly».

Etter en sesong med masse drama, skandaler og overraskelser tror Jensen at den kommende sesongen blir normal, og at forhåndsfavoritten i vårsesongen vil levere i høst.

– Nordavind kommer nok til å være på et høyere nivå enn resten av lagene i ligaen, selv om det ikke er Telenorligaen de fokuserer på er de desidert Norges beste lag. Tror de kommer til å levere internasjonalt. Noe jeg ser frem til.

Om cirka en og en halv måned starter FACEIT Majoren i London, og Jensen har allerede plukket seg ut en favoritt.

– Jeg er veldig usikker, men jeg tror Astralis kommer til å være favoritten. Men man vet aldri med lag som Navi, FaZe Clan og flere.

Panorama UI ble nylig lansert i fullversjon til Counter-Strike: GO. Jensen er litt irritert på feil i denne oppdateringen. Han er også usikker på hvordan den skulle blitt forbedret.

Les også
Kartrotasjonen i Counter-Strike: GO endres

– Syntes det er litt forfriskende, men som med alt nytt er det en hel del bugs som kan være litt irriterende. Liker derimot oppdateringen. Har egentlig ikke en formening på hvilke endringer eller forbedringer jeg ønsker meg, håper bare småfeilene blir luket ut litt og litt, avslutter Jensen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 3. august.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden