StarCraft II

Jens «Snute» Aasgaard med skuffende resultat i helgens DreamHack-turnering

Norges beste StarCraft II-spiller har likevel en sjanse til å kvalifisere seg til verdensmesterskapet.

Jens «Snute» Aasgaard kom til kort i helgens turnering. Her fra IEM Katowice 2016.
ESL/Patrick Strack

DreamHack Montreal var siste sjanse for å direktekvalifisere seg til høstens verdensmesterskap for den norske StarCraft II-spilleren Jens «Snute» Aasgaard. Her lykkes dessverre ikke Aasgaard, som trengte et godt resultat i helgens turnering. Nordmannen røyk ut allerede etter første runde med et 0-3-tap mot den sør-koreanske Bang «TRUE» Tae Soo. Det var muligens et lite plaster på såret at det var nettopp Tae Soo som stakk av med nevnte kvalifiseringsplass etter en veldig overbevisende førsteplass.

Alt håp er ikke ute

Den foreløpige poengfordelingen blant de ti beste etter at DreamHack Montreal er ferdigspilt.
TeamLiquid.net

Helgens resultat var en skuffelse for Aasgaard som kun en liten uke tidligere, stakk av med en førsteplass i Neo Star League 2016, og den medfølgende premien på 190 000 kroner. Det betyr likevel ikke at alt håp er ute for nordmannen, som på grunn av sine jevnt gode resultater ligger høyt oppe på den totale poengrangeringen, som baserer seg på alle poenggivende turneringer som spilles i løpet av året. Nordmannen er på en foreløpig femteplass, men på grunn av at to av spillerne som ligger over han på rangeringen, Choi «Polt» Seong Hun og Tobias «ShoWTimE» Sieber, allerede har direktekvalifisert seg gjennom turneringsseiere er nordmannen på en effektiv tredjeplass. 1400 av Aasgaard sine foreløpige 3405 poeng kommer nemlig fra andreplassen han tok i vinter-sesongen, da han tapte mot nettopp Seong Hun.

Veien videre mot verdensmesterskapet

Formatet for årets StarCraft II World Championship Series.
Blizzard

I tillegg til de tre spillerne som kvalifiserer seg gjennom de sesong-baserte turneringene vil de fem spillerne som har klart å samle opp mest poeng gjennom hele året komme videre til WCS Global Playoffs. Der vil de åtte kvalifiserte spillerne møte åtte spillere som har kvalifisert seg gjennom en egen WSC-liga i Sør-Korea. Etter at gruppespillet er ferdig vil de åtte beste gå videre til WCS Global Finals som spilles under årets Blizzcon i Anaheim, California. Her kjemper de om en premiepott på over fire millioner kroner hvorav hele 1 650 000 kroner går til vinneren. Kun med en kvalifisering vil Aasgaard allerede ha sikret seg over 80 000 kroner.

Én turnering igjen

Nå gjenstår det kun én poenggivende turnering igjen for nordmannen - WCS Copa Intercontinental. Hvis Aasgaard klarer å kvalifisere seg og plassere seg godt i denne turneringen, kan WCS Global Playoffs-plassen være sikret. Nordmannen kan også komme seg videre så lenge spillerne bak han på rangeringen ikke plasserer godt i den siste turneringen, som går av stabelen i Mexico City natt til 11. og 12. september.

Siste fra forsiden