Jensen klar for Gabriel Knight 4

Skaperen av Gabriel Knight ønsker å fortsette serien, men Vivendi er ikke like interessert. For øyeblikket jobber hun med Gray Matter.

Spilldesigneren Jane Jensen har snakket med GameSpot, og fortalt at hun har to historier klare for et eventuelt nytt spill i den populære eventyrspillserien om etterforskeren og forfatteren Gabriel Knight. Problemet er imidlertid at det er Vivendi Universal Games som eier de intellektuelle rettighetene til Gabriel Knight, og de er tilsynelatende ikke interessert i å videreføre serien.

Konseptbilde fra Gray Matter

Det har også gått rykter om en filmatisering av Gabriel Knight. Jensen bekreftet at hun flere ganger har blitt kontaktet av folk som kunne tenke seg å lage film basert på serien, og at hun har sendt dem videre til Vivendi. Det har aldri blitt noe av filmprosjektene, og Jane Jensen er ikke sikker på hvorfor. Selv hadde hun gjerne sett en filmatisering av en av hennes historier.

Den profilerte spilldesigneren har imidlertid flere jern i ilden enn Gabriel Knight. For øyeblikket jobber hun med Gray Matter, det første spillet i en ny serie hun selv føler kan bli like godt som Gabriel Knight-serien. Gray Matter har mange likhetstrekk med det første Gabriel Knight-spillet, og introduserer et nytt sett med figurer som kan brukes i mange nye spill.

Gray Matter skal etter planen lanseres i løpet av første kvartal 2008. Mer informasjon om dette spillet finner du i en tidligere artikkel her på Gamer.no.

Siste fra forsiden