Apeks - Counter-Strike

Jkaem forlater Apeks - eller?

Kun to måneder etter at storspilleren signerte en treårig kontrakt med Apeks har han tilsynelatende funnet ny klubb.

Joakim «jkaem» Myrbostad forlater Apeks etter to måneder med blandede resultater.
Eivind Von Døhlen/Good Game

DISSE SPILLER NÅ FOR APEKS

Vis mer

Sander «Grus» Iversen
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman

Pål «Polly» Kammen (trener)

Lørdag formiddag ble det klart at Joakim «jkaem» Myrbostad ikke lenger kommer til å være en del av Apeks inn mot 2021. I annonseringen forteller daglig leder for Apeks, Denise Anfinnsen, at det er med tungt hjerte de takker farvel til den norske stjernespilleren.

– Det er blitt brukt mye penger på å hente «jkaem» hjem til Norge, med en enighet om at det ville ta mye tid å bygge et norsk topplag, men slik ble det dessverre ikke. Myrbostad har fått et tilbud som er vanskelig å takke nei til, og er derfor på vei videre til en ny klubb, forteller Anfinnsen i en video publisert på Apeks sin YouTube-kanal.

LES OGSÅ: Apeks henter CSGO-veteran Joakim «Jkaem» Myrbostad

Knappe to måneder etter at Apeks offentliggjorde signeringen av «jkaem» er det blitt gjort klart at en annen klubb har vist interesse i spilleren. Myrbostad signerte en 3-årskontrakt med Apeks i oktober tidligere i år, men skal visstnok ha blitt kjøpt ut av kontrakten av hva som antas å være en større, utenlandsk klubb.

Sportslig leder og tidligere spiller for Apeks, Anders Kjær, forteller at Myrbostads lagbytte kommer til å sette en midlertidig stopper for drømmen om å lage et norsk superlag.

Apeks fikk vist litt av hva som fremdeles bor i dem under årets sluttspill i Telialigaen
Eivind Von Døhlen/Good Game

– Vi har både prøvd og ønsket å bygge et norsk topplag over lang tid, men ser nå med overgangen til Myrbostad at vi ikke kommer til å få skapt det laget som vi hadde ønsket i nærmeste fremtid, forteller Kjær.

Videre forteller Kjær om hvordan fremtiden for laget som har dominert i Telialigaen de siste fem sesongen kommer til å bli.

– Vi kommer til å måtte endre hvordan vi ser på klubben, og lage en ny strategi for hvordan vi setter opp laget vårt, med åpenhet for å ta inn flere spillere fra rundt om i Skandinavia.

Avslutningsvis forteller både Kjær og Anfinnsen at til tross for en midlertidig brems, går de begge med hevede hoder inn mot 2021. Det blir også gjort klart at Telialigaen fremdeles kommer til å stå som en svært viktig liga for Apeks, og det kan dermed antas at laget vil sørge for å ha minst tre nordmenn i oppstillingen til sesongstart, ettersom dette er en av forhåndsreglene for å delta i ligaen.

LES OGSÅ: – Norske lag skjønner ikke spillet

– Merkelig at de annonserer før det er avgjort

I følge Joakim «jkaem» Myrbostad sin agent, Asgeir Kvalvik, er fremdeles ingenting fast bestemt, og Myrbostad er for øyeblikket under kontrakt med Apeks inntil videre. Den norske e-sport-agenten ytrer via Twitter at han mener det er rart av Apeks å annonsere allerede nå at Myrbostad ikke kommer til å fortsette med laget.

Les også
Alt lå til rette for Riddle-suksess i NLC

Daglig leder for Apeks, Denise Anfinnsen hadde dette å si angående uttalelsen til Asgeir:

– Kommentaren fra Asgeir får stå for hans egen regning. Vi har mottatt bekreftelse over mail på at «jkaem» har takket ja til et tilbud fra en annen klubb, og kommer derfor ikke til å fortsette i Apeks.

Siste fra forsiden