Jobber med noe som minner om Donkey Kong Country og Banjo-Kazooie

Nytt spillstudio med Rare-veteraner vil tilbake til røttene.

Hvem skjuler seg her?
Playtonic Games

Mang en spiller har bønnfalt Rare om å gå tilbake til røttene og lage gode plattformerspill slik de gjorde for 20 år siden. Nå kan det se ut som de får ønsket sitt oppfylt i form av Rare-veteraner og en nytt spillstudio.

Kan vi håpe på noe som ligner Donkey Kong Country?

I går annonserte det rykende ferske spillstudioet Playtonic Games at de jobber med et nytt plattformspill med kodenavnet Project Ukulele. Sekstetten har tidligere jobbet med Donkey Kong Country, Banjo-Kazooie og Viva Piñata for Rare. Blant annet har de karen som programmerte Donkey Kong Country og karakterdesigneren bak Banjo-Kazooie på laget, skriver gjengen på deres nettside.

Utviklerne skriver også at de fokuserer på å lage morsomme spill med unike karakterer og utrolige verdener å utforske. Project Ukulele skal være en åndelig oppfølger til plattformerspillene de tidligere har jobbet med.

Mingy Jongo

Eller noe som ligner Banjo-Kazooie?

På tampen av 2014 teaset studioet på Twitter, da under navner Mingo Jongo, en kommende avsløring. Mingo Jongo er bossen i Banjo-Tooie — et plattformspill utgitt på Nintendo 64 i 2000. I januar tweeten gjengen «Installing update 0x1D597», som ved konvertering fra hexadesimatalll til desimaltall blir 120215. Det er datoen for marsutgaven til Edge der Playtonic Games snakker mer om Project Ukulele. Etter annonseringen i går kveld, endret studioet Twitter-navn til Playtonic Games.

Ellers er det ikke avslørt stort om prosjektet deres. Bildet på nettsiden deres med teksten «who's hiding there?» avslører ikke mye. Det er også usikkert om hvilke(n) plattform(er) deres første spill utvikles til.

Etter å ha stått bak en rekke kjære spill som GoldenEye 007, Perfect Dark, Battletoads og Banjo-Kazzoie, har Rare jobbet med først og fremst Kinect-spill de seneste årene. Xbox-sjefen Phil Spencer kvitret i november at spillegendene jobbet med et unikt Rare-spill og under et Windows 10-stevne i januar var han ikledd en Battletoads-t-skjorte.

Playtonic er ikke de eneste Rare-veteranene som har jobbet med nye spill.
I fjor slapp Nyamyam vakre Tengami »

Siste fra forsiden