Anmeldelse

Judge Dredd vs. Judge Death

Om du har fulgt litt med i tegneserieverdenen har du garantert hørt om Judge Dredd. Han er skurkenes verste mareritt i en kaotisk fremtidsverden. Så populær var tegneserien at det ble film av den, med Sylvester Stallone i rollen som den nådeløse dommeren. Nå er det din tur til å ta kontroll, det er din tur til å slå ned på ond kriminalitet, som det å røyke på offentlig sted, tagge eller banne.

Side 1
Side 2
Side 3

I tegneserieverdenen har du helter med superkrefter og du har helter som bare er sterke, staute og nådeløse. I første kategori finner du fløtepuser som Supermann og Cyclops. I den andre kategorien finner du tøffinger som Punisher, Jerv og Judge Dredd. Jeg for min del foretrekker den siste kategorien. Det er kanskje derfor jeg så fram til å få spille spillet basert på tegneseriene om den hardbarka dommeren. Rebellion har sammen med Sierra laget et spill basert på den populære serien om framtidens dommere, de som er politi, dommer og bøddel i en og samme person. Tøffest og mest fryktet av dem alle er Dredd.

Dommerne: Ditt verste mareritt
Handlingen i spillet er naturlig nok lagt til samme tid som i serien, nemlig i første halvdel av det 22. århundre. Stedet hvor alt skjer er Mega City One. En by herjet av kriminalitet, arbeidsløshet, kjedsomhet og farlige gjenger. Det finnes gjenger som vandaliserer, terroriserer og generelt lager drøssevis med kvalme. På bunnen finner du simple "Hoods", det er vanlige småskurker med skytevåpen. De prøver å gjøre mest mulig ugang og Dredd møter på dem titt og ofte. Som oftest resulterer det i drøssevis av skurker i likposer og ytterligere flere i håndjern. Andre eklinger er "scrawlers", en gjeng graffitisprayende gærninger med brannbomber og fulladede spraybokser som fungerer minst like bra som flammekastere som til å male på vegger med. De eneste som kan holde disse gjengene i sjakk er så klart dommerne.

Historien i spillet er som tatt rett ut av et av tegneseriebladene. Dredds erkefiende, Dommer Død, er tilbake for å herje. Dommer Død er ondskapen selv. Han kommer fra et av jordens parallellunivers og er sykelig opptatt av synd. Han er såpass på jordet at han har bestemt seg for at liv i seg selv er synd, ettersom man må leve for å synde. Derfor har han bestemt seg for at alt liv skal utryddes, for på den måten å utslette synd og kriminalitet en gang for alle. Med seg på laget har han Dommer Frykt, Dommer Ild og Dommer Mortis. Hver av disse onde dommerne har sine spesielle egenskaper.

Dommer Ild kan som navnet hinter til, mane fram og kaste ild. Dommer Frykt skremmer mennesker til døde bare ved å vise ansiktet sitt. Dommer Mortis kan ta livet av fiender ved å være nær dem. En ganske skummel gjeng med andre ord. Heldigvis har de gode dommerne klart å fange disse monstrene og har dem under lås og slå. Problemene oppstår når en gal kult bestemmer seg for å frigjøre de onde dommerne. Ved hjelp av skumle ritualer og vill vold klarer kulten å frigjøre dem og gi dem liv. Atter en gang herjes Mega City One av bunnløs ondskap.

Røyker du? Inn i buret med deg!
Dette er i bunn og grunn hele historien i spillet. Ondskapen har blitt sluppet løs og du og dommerne må stoppe den. Det er enkelt, men det fungerer vel så godt som i serieform. Spillet er delt opp i en rekke nivåer du må gjennom. Det begynner ganske enkelt med at du skal bekjempe enkle gategjenger og kultmedlemmer. Alt for å finne veien til kultens hovedkvarter. De av fiendene du ikke dreper må du arrestere. Nettopp det med å arrestere er kanskje det morsomste i hele spillet. Du kan arrestere hvem som helst, når som helst. Om noen skulle komme i veien for deg i det du løper etter en fiende kan du bare lese opp rettighetene og smelle på håndjerna.

Rettighetene er ikke all verdens, det holder å si: "Ok kryp, du åker inn" eller "vi skal låse deg inn og kaste bort nøkkelen". Det beste er kanskje at du kan arrestere folk som røyker offentlig. Straffen for det er seks måneder, om bare virkeligheten hadde vært som i Mega City One noen ganger. I det du arresterer noen får du opp tekst på skjermen som sier hva de blir satt i buret for, og hvor lenge. Om du velger å arrestere noen tilfeldig forbipasserende er grunnen som blir gitt som oftest løsgjengeri eller hindring av dommerens arbeide. Dommen er som oftest på en eller tre måneder. Skulle noen drive med graffiti eller andre antisosiale gjøremål blir dommen tvert livstid. Det lønner seg med andre ord å være forsiktig når du beveger deg rundt i Mega City One.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden