Anmeldelse

Judge Dredd vs. Judge Death

Om du har fulgt litt med i tegneserieverdenen har du garantert hørt om Judge Dredd. Han er skurkenes verste mareritt i en kaotisk fremtidsverden. Så populær var tegneserien at det ble film av den, med Sylvester Stallone i rollen som den nådeløse dommeren. Nå er det din tur til å ta kontroll, det er din tur til å slå ned på ond kriminalitet, som det å røyke på offentlig sted, tagge eller banne.

Side 1
Side 2
Side 3

Gjennomsnittlig lyd
Lyden i spillet er ikke all verdens, men den er faktisk noe av det bedre i spillet. Det som drar mest opp, i alle fall i starten, er alle kommentarene Dredd kommer med. Dredd er som oftest ganske så stille av seg. Unntaket er når han skal arrestere noen, da kommer han alltid med noen gullkorn. Svarene fra de som blir slengt i buret er ikke så aller verst de heller. Det er egentlig det som skjer rundt arrestasjonene som er det mest underholdene i spillet. I et skytespill som dette blir det så klart mye smelling og knattring fra ymse våpen. Lydene fra våpnene er greie nok, og passe varierte. Maskingeværet smeller som det skal og eksplosjonene buldrer som de burde. Det fungerer, men det er ikke akkurat som om man har funnet opp kruttet på nytt.

Lydbildet ellers er passe variert, med noe lyd fra omgivelsene. Lyder fra heiser, datamaskiner og lignende er også tilfredsstillende produsert til at det overbeviser. Den delen av lydbildet som er best produsert er helt klart musikken. Med en blanding av rå industriell rock ispedd litt dyster rock forsterkes atmosfæren i spillet kraftig. Uten musikken hadde spillet tvert virket mye plattere og man er heldig som har klart å hente så mye ut av denne delen av lydopplevelsen.

Flott flerspiller? Ikke uten medspillere
Spillet støtter flerspiller over nettverk og Internett, men jeg har dessverre ikke funnet en eneste person å spille mot. Å spille gjennom spillet i kooperativ flerspiller kunne helt sikkert hjulpet mye på opplevelsen. Alt blir mer moro når man er flere. Det er litt trist at når en utvikler endelig har tatt seg bryet med å lage muligheten til å spille gjennom spillet sammen med flere skjer det i et så dårlig spill som dette. Spillet ser ut til å ha blitt kansellert i USA, noe som nok gir enda færre motstandere å spille mot på nettet. Et bedre spill med flere online motstandere hadde antageligvis trukket til seg flere kjøpere.

Konklusjon
Spillet foregår over ganske få baner. Når disse banene i tillegg er utrolig ensformige og lineære blir det fort kjedelig. Jeg kan få slengt så mange fiender og våpen etter meg som bare det. Det hjelper uansett ikke på å døyve irritasjonen over ensformigheten i spillet. Fiendene er fantastisk teite, våpnene er altfor like, banene er for kjedelige og alt er for lite variert. Grafikken er til tider ganske kul og atmosfæren er ikke så aller verst, men det er fortsatt for trangt og ensformig. Når du kommer et nytt sted får du fort følelsen av å ha vært der før. Lyden er helt standard, uten de store overraskelsene. Kommentarene fra folk i omgivelsen og Dredd er i begynnelsen ganske underholdene, men det er for få av dem og de blir fort oppbrukt.

En ting som derimot er veldig bra er musikken. Den er tidvis av typen dyp, industriell rock. Dette er en musikktype som passer bra sammen med den dystre atmosfæren og historien i spillet. Dessverre er musikken omtrent det eneste som er gjort riktig. Humoren med arrestasjonene var der en stund, men også det ble ganske fort gammelt. Den første halvtimen var det ganske heftig å få lov til spille en av tegneserieheltene mine, men det tok ikke lang tid før alt falt i grus. Etter det var det meste et slit å komme gjennom. Med en så rå lisens som Judge Dredd er, er det underlig at man ikke ha gjort en bedre jobb. Mulighetene er omtrent uendelige. Sluttproduktet er, om ikke søppel, alt for dårlig. Et trist skue. Vi får bare håpe de klarer å gjøre en bedre jobb med lisensen om de får et forsøk til.

Side 1
Side 2
Side 3
PC

Les også

Siste fra forsiden