King of Nordic

Jukseanklager overskygger historisk norsk King of Nordic-sluttspill

– Man må vise aktsomhet og nettvett når det kommer til å sende rundt anklager om juks, forteller Lars «Wip-» Johansen.

Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3 - Line Langhelle/Privat - montasje Gamer.no

For første gang i King of Nordics historie skal to norske lag delta i samme fredags-sluttspill. Dette er som følge av at forrige ukes utfordrer med Jonatan «Ruyter» Ruyter i spissen stakk av med seieren, og skal dermed forsvare tittelen, mens Lars «Wip-» Johansen og hans gutter skal forsøke å overrumple de andre landene og slå de andre nordmennene ned fra tronen.

LES OGSÅ: Norge vant King of Nordic – første gang på 20 måneder

DISSE REPRESENTERER DEN NORSKE UTFORDREREN

Vis mer

Lars «Wip-» Johansen
Alexander «kn0wing» Hansen
Nicholas «Namnam» Michelsen
Christian «ChristianHo» Olsen
Simen «simztarr» Stødle

Axel «Micproex» Galdal (reserve)
Frode «hENNOE» Hennoe (reserve)

Johansen og ukens ferske utfordrer har ikke fått den tiden til forberedelser som de kanskje hadde ønsket seg.

– Vi har ikke hatt tid til å forberede oss, så vi kommer nok til å gjøre som sist, og krysse fingrene for at laget funker. Vi har alltid troen på å vinne, men forventet på ingen måte at dette skulle gå hele veien. Siden kampen mot Metizport var første gang denne miksen spiller sammen ble vi enige om noen retningslinjer og holdepunkter å spille etter. For å være helt ærlig overrasket det oss at det var nok.

Se King of Nordic fra fredag klokken 19:00 »

Stolt over å være med på historisk kveld

Lars «Wip-» Johansen gleder seg til fredag kveld.
Line Langhelle/Privat

Både den norske utfordreren og troneinnehaveren er med på å skrive historie denne fredagen, og det synes Johansen er veldig morsomt.

– Det er en stor ære å få være med på å skrive historie. Vi kan ikke gjøre annet enn å gå inn i dette sluttspillet med alt vi har. Vi har ingenting å tape, men om vi skulle møte det andre norske laget håper jeg de er bedre forberedt enn de vi møtte sist. Jeg har personlig ikke sett kampene deres sist fredag, men med tanke på det er nesten to år siden sist et norsk lag vant vil jeg si at det er en utrolig god prestasjon. Det er vi stolt over, og det skal de være stolt over også.

Johansen tror det blir tøft å spille fredag kveld, og forventer at nivået på motstanderne vil være mye høyere enn i kvalifiseringen.

– Vi tror selvfølgelig at det andre norske laget er langt bedre enn våre motstandere fra kvalifiseringen, og heier inderlig på dem selv om vi kanskje møtes. Nå er tiden inne for å heie på Norsk Counter-Strike og vise masse engasjement for dette, forteller han.

LES OGSÅ: – Endringen gjør at flere får prøvd seg hver bidige uke

Skeptisk til «kn0wing»

Les også
Talentet «Endretta» signerte for norsk klubb: – Nordavind har det lille ekstra

DISSE FORSVARER TRONEN

Vis mer

Jonatan «ruyter» Ruyter
Sondre «fibb0» Gjerde
Genesis «envi» Crisostomo
Aslak «kalsa» Svensen
Emil «kaas» Kaasa

Jonatan «Ruyter» Ruyter og hans gutter skal altså ut og forsvare tittelen fra forrige uke. Han forteller litt om ukens forberedelser.

– Vi har egentlig ikke gjort noen spesielle forberedelser. Jeg har ikke sett på de andre kvalifiseringene, men ettersom at jeg vet minimalt om det andre norske laget er det vanskelig å si hvem som kommer seg til finalen.

Jonatan «Ruyter» Ruyter sier laget ikke har forberedt seg noe særlig til fredag.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

I det som i utgangspunktet ble lagt opp som et kort spørsmål og svar skulle vise seg å gå dypere. Ruyter ytret skepsis til én spiller hos det andre norske laget.

– Det går forsåvidt et par mistenkelige rykter ute og går angående det andre norske laget, men vi er ikke altfor nervøse skulle det bli en helnorsk finale.

– Hva slags rykter er det snakk om?

– Ryktene omhandler «kn0wing», som ingen vet hvem er. Mannen benytter seg tydeligvis ikke av plattformer som Faceit, og ingen har sett han spille noe annet enn 3. divisjon i Telialigaen, men plutselig spiller han helt fantastisk mot spillere som «Dreamcatchr» og «Dalcon». Hele situasjonen er rett og slett merkelig, avslutter Ruyter.

LES OGSÅ: Massiv trenerskandale i Counter-Strike - nordmann blant de 37 utestengte

Avfeier all mistanke

Etter kommentarene fra Ruyter var det naturlig å spørre Lars «Wip-» Johansen hos det andre norske laget hva de tenker og mener om dette.

– Jeg tenker at man må vise aktsomhet og nettvett når det kommer til å sende rundt anklager om juks. Det finnes egne kanaler og prosedyrer for det. Vi så en klar trend i Twitch-chatten at folk roper juks på hvert eneste frag «kn0wing» gjorde. Folk klaget til og med når han ble drept, sier Johansen før han legger til.

– Når det kommer til selve innholdet i de klagene vi har sett til nå er grunnlag totalt fraværende. Faktisk registrerer vi at flesteparten av klagene stammer fra spillere eller lag vi hverken kjenner til eller har møtt enda. Dette er folk som ikke har sett oss spille en gang. Akkurat nå oppleves dette som ren netthetsing, og det er ikke noe vi ønsker å legge for mye fokus på, avslutter Johansen.

LES OGSÅ: Forsøkte å signere serielederen privat – legger seg flat

Gamer.no i samarbeid med ESEN

King of Nordic er et «kongen på haugen»-konsept der lag fra Norge, Danmark, Sverige og Finland kjemper mot hverandre. Gamer.no arrangerer de norske kvalifiseringene til turneringen i samarbeid med ESEN. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

Turneringen er åpen for alle lag, med et mål om å skape en god og organisert plattform for lag som er semi-profesjonelle og amatører i de nordiske landene. Dersom man ryker ut, får man delta igjen neste uke om man vil.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden