Julegave fra Codemasters

Julenissen har vært innom Codemasters og plukket med seg et plattformspill som stammer fra den tiden bestefar var ung.

Husker du Dizzy? Den eggformede helten som hadde sin egen lille serie med plattformspill på åtti- og nittitallet? Om du savner de gode, gamle dagene da spill gjorde seg best i 16 farger, har Codemasters en liten godbit på lager; en gratis versjon av det andre Dizzy-spillet som ble lansert. I Treasure Island Dizzy har stakkars Dizzy blitt tvunget til å gå planken, etter å ha mistet alle reservetrebeinene til Long John Silver på sjøen. Heldigvis for vår eggende helt klarte han å svømme i land på ei øde øy, som snart viste seg å være full av fæle kryp, flotte skatter og massevis av gåter.

Den versjonen vi får laste ned er Commodore 64-versjonen, men takket være den medfølgende emulatoren kan den kjøres på dagens PC-er uten problemer. Emulatoren har til og med en liten ekstrafinesse som vi ikke fikk benytte oss av i gamle dager; den lar deg nemlig lagre spillet når du vil. Noen vil sikkert kalle det juks, men det bryr vi oss ikke om.

Hvis du vil laste ned Treasure Island Dizzy kan du besøke Codemasters sitt nettsted. Der har de også en nedlastbar versjon av det første spillet de noensinne laget, BMX Simulator. Du finner også filen på GamersHell.

Siste fra forsiden