Vestland fylkeskommune deler ut e-sportstipend

Julian (16) fikk e-sportstipend på 40 000 – nå skal han satse videre på Rocket League i Telialigaen

Vestland fylkeskommune håper med stipendet å legitimere e-sport som idrett.

Julian Lærkerød (16) i midten. Til venstre står Stian Davies fra Vestland fylkeskommune og på høyre er Frank Willy Djuvik, leder i Vestlandet E-sport.
Martin Magnussen/Vestland fylkeskommune

Vestland fylkeskommune delte nylig ut e-sportstipend for andre år på rad. I år lå stipendet på 40 000 kroner, og etter en gjennomgang av søknadene var det til slutt Julian Lærkerød fra Alver som ble plukket ut som mottaker.

– Å bli valgt ut var veldig kjekt. Jeg har jo jobbet ganske mye med dette, så jeg følte meg veldig bra når jeg fikk noe igjen for spillingen, sier 16-åringen på spørsmål fra Gamer.no.

Vekt på videreutvikling

Vestland skriver på sine nettsider at e-sportstipendet står likestilt med stipend til utøvere fra andre idretter. Målet er å legitimere e-sport som en idrett og spilling som fritidsaktivitet, påpeker Stian Davies, leder av hovedutvalget for kultur, idrett og inkludering i Vestland.

Fylkeskommunen forklarer til Gamer.no at det var 13 stykker som søkte i år. Det legges stor vekt på videreutvikling som et kriterium for stipendet, og da passet Rocket League-spilleren som spiller i Telialigaens 2. divisjon altså midt i blinken.

Stipendmottakeren forteller at dette gir ekstra motivasjon til å satse videre. Hvordan pengene skal fordeles er han enda ikke helt sikker på, men det blir i hvert fall litt oppgradering av utstyret.

– Stipendet hjelper meg med både motivasjon til å fortsette, og muligheten til å spille uten enkelte hindringer som for eksempel dårlig kontroller eller skjerm. Planene for pengene er ikke helt lagt enda, men jeg skal i hvert fall ha en ny skjerm og etter hvert ny PC, konstaterer 16-åringen.

Lærkerød spiller for klubben Boom Stars Esport. Med tre kamper igjen av sesongen holder klubben en foreløpig 4. plass, med opprykk godt innen rekkevidde.

– Telialigaen har gått greit så langt, men laget må steppe opp for å få opprykk. Jeg tror vi har gode sjanser, vi har spilt bra sammen i det siste og vi er i en situasjon hvor vi kan komme på alt fra 1. til 4. plass. Jeg tror vi kan klare det, avslutter Lærkerød.

Veien videre i Telialigaen fortsetter torsdag 20. oktober, mot serieleder Don Toni Esports.

LES OGSÅ: 777 dager med 777 eSports »

Siste fra forsiden