Just Cause 4 er endelig offisielt kunngjort

Ny gripekrok og mer avansert fysikk er noen av nyhetene.

Just Cause 4 har allerede blitt hintet om i diverse lekkasjer den siste tiden, men nå er omsider offisielt. Det fjerde spillet i serien ble nemlig avduket på E3-messen og lanseres til PlayStation 4, Xbox One og PC den 4. desember i år. Traileren ser du øverst.

Avalanche

Just Cause 4 opererer med fire områder, og utvikleren Avalanche Studios lover at områdene skal levere så mye innhold at det alltid er noe nytt å oppdage og utforske, uansett hvor lenge kan har spilt det.

Værfenomener og oppgradert gripekrok

Serien har alltid handlet om frihet, og utvikleren bekrefter at de også denne gangen i høyeste grad satser tungt på det vidåpne sandkasse-formatet.

En ny spillmotor er dessuten satt i sving denne gangen, og denne skal by på blant annet heftige værsimuleringer som tornadoer, snøstormer og sandstormer. Værfenomenene er ikke bare til pynt heller, men kan brukes til din fordel ved at man for eksempel kan sende en fiende opp i luften og la lynet slå ned i stakkaren.

Fysikken skal være mer realistisk enn noensinne, noe som skal gi bedre og mer detaljert ødeleggelse av omgivelser. Gripekroken returnerer i Just Cause 4, og er denne gangen fullt ut konfigurerbar og oppgraderbar, noe som gir den mange flere kreative bruksområder.

Man får også tilgang til et nytt «airlift»-system som lar deg løfte ting av alle størrelser og vekt opp i luften, et redskap man også skal kunne ha det mye moro med.

Les alt om E3 2018 i vår E3-seksjon »

Siste fra forsiden