Kameratgjeng starter Gamer.no-server for populære Rust

Velkommen til vår brukerstyrte server for overlevelsesspillet fra Garry's Mod-skaperne.

Serverdetaljer:

Vis mer

Navn: Gamer.no PvP/Sleepers IP: 95.143.206.158 Port: 28315 Antall plasser: 100

Du logger deg på ved å trykke på F1 i hovedmenyen og skrive «net.connect 95.143.206.158:28315»

Admins: «Nitelite», «Empire», «Hovland», «Loki» og «Basse».

Mumble:

Serveren har også en dedikert Mumble-server til disposisjon. Den finner dere på mumble.rustgamer.no. Port: 2362.

Mandag fortalte vi hvordan det nye spillet fra Garry’s Mod-skaperne har fått stor suksess på Steam, til tross for at det ikke er ferdigutviklet. Rust er lansert gjennom Steams «Early Access»-tjeneste og er i likhet med DayZ et førstepersonspill med åpne miljøer og spillerkamper. I tillegg kan spillerne bygge hus, lage egne våpen, kroppsbeskyttelse og andre ting.

Egen server for nordmenn

Nå har en kameratgjeng gått sammen for å gi våre lesere sin egen Rust-server. Initiativtaker Tom Thorsen (29) forteller at de savnet en dedikert, norsk server med aktive administratorer som kan holde juksere unna.

– Vi har spilt på et par andre servere tidligere, men fikk en del problemer. Den første var en norsk server der jeg endte opp med å bli utestengt for å gjøre noe helt normalt. Neste server vi prøvde var tysk, og her var problemet hackere. Det var ingen admins online, og heller ingen måte å rapportere misbruket på.

Vestlendingen kontaktet Gamer.no for få dager siden og spurte om tillatelse til å drive en server i Gamer.nos navn. Det var vi naturligvis positive til.

Thorsen forteller at Rust er ulikt mye annet, og at spillet fungerer overraskende godt selv om det er en stund igjen av utviklingen:

– Det som skiller Rust fra andre spill er at det er en krysning mellom DayZ og Minecraft. Spillet er fortsatt i en tidlig alpha-fase, men virker likevel relativt polert. Fordelen her er selvsagt at det vil bli lagt til nye ting og funksjoner fortløpende, skriver han til oss.

Et sosialt spill

Han forteller også at det sosiale aspektet i spillet er svært godt gjennomført. Målet med spillet er å overleve, men dette kan være vanskelig dersom man er alene.

– For å overleve må det samles ressurser, lages mat, våpen, utstyr og bygge ly. Det menneskelige elementet i spillet er stort, det vil lages allianser, kriger vil starte og man kan være så uheldig å havne på feil side av en spillers våpen, forteller initativtakeren.

Thorsen skryter også av den uforutsigbare handlingen som spillet tilbyr.

– Når man møter på en spiller vet man rett og slett ikke hva hans intensjoner er. Det kan være at han vil hjelpe deg, gi deg litt mat, kanskje til og med et våpen, men det kan også være at han begynner å skyte mot deg med en gang han ser deg.

Spillerne kan heldigvis bruke mikrofonen til å kommunisere med venner og ukjente i umiddelbar nærhet, for å unngå misforståelser eller planlegge bygging, angrep eller forsvar.

Rust-serveren ble satt opp onsdag, har plass til 100 personer og driftes og administreres av fire personer. Disse kan i førsteomgang kontaktes gjennom forumtråden knyttet til denne artikkelen.

Siste fra forsiden