League of Legends / 2015 World Championship

Kan en svenske og en danske stoppe koreanernes dominans?

I helgen skal det avgjøres hvilke to League of Legends-lag som møtes i VM-finalen.

Riot Games/Montasje: Gamer.no

Denne helgen spilles semifinalene i det årlige verdensmesterskapet i League of Legends i Brussel, Belgia. Seksten lag har blitt til fire, men det er bare to regioner som fortsatt er representert – Sør-Korea, og noe mer overraskende – Europa. Sør-Koreanske lag har vunnet to år på rad, men nå kan to spillere fra våre naboland – Martin «Rekkles» Larsson (Sverige) og Jesper «Niels» Svenningsen (Danmark) sette en stopper for denne seiersrekken.

LES OGSÅ: Vinn billetter til kinovisning av finalen i Oslo

Origen mot SKT T1

Den første semifinalen spilles lørdag klokken 16:30. Den står mellom det nylig opprettede laget Origen, og vinnerne av VM fra 2013, SK Telecom T1. Origens vei mot semifinalen har mer eller mindre vært et eventyr. Det startet i desember 2014 da den tidligere Fnatic-veteranen og verdensmesteren fra 2011 Enrique «xPeke» Martínez bestemte seg å bygge opp en helt ny organisasjon fra grunnen av.

Han fikk med seg den tidligere TSM-spilleren Maurice «Amazing» Stückenschneider, den mye omtalte spanske Support-spillernen Alfonso «mithy» Rodriguez, og den lovende unge dansken Jesper «Niels» Svenningsen som AD Carry. I starten av 2015 ble xPekes tidligere lagkamerat i Fnatic Paul «sOAZ» Boyer også med, en lagoppstilling som har bestått til nå.

Origen står klare før kvartfinalen mot Flash Wolves.

Laget kom seg greit gjennom «Challenger»-scenen, og rykket opp til sommerens split av EU LCS. Her kom de helt til finalen, men på grunn av poengsystemet måtte de også gjennom en egen kvalifikasjonsturnering før du kunne reise til verdensmesterskapet.

Origen kom seg på mirakuløst vis gjennom en meget vanskelig gruppe, og etter å ha slått Taiwanske Flash Wolves er de nå i semifinalen.

SK Telecom T1 på sin side har ikke hatt en like humpete reise frem mot semifinalen. De vant både vår- og sommerdelen av den koreanske ligaen. I sommersesongen var de spesielt dominerende. Her hadde de en seiersrekke på 17 best av tre-serier, som er en av de mest dominerende oppvisningene vi har sett i år uansett region og liga.

Alt i alt har vi tre tidligere verdensmestere i denne semifinalen. SKT vant nemlig i 2013, og to av spillerne som var med på den bragden er fortsatt med – jungleren Bae «Bengi» Seong-ung og den allerede legendarisk Mid Lane-spilleren Lee «Faker» Sang-hyeok. Dersom en av disse spillerne (eller xPeke) vinner årets mesterskap vil de ble de første som har vunnet verdensmesterskapet i League of Legends to ganger.

SKTs vei mot semifinalen har vært mer eller mindre plettfri. I gruppespillet endte de 6-0, og bestemte seg også for å sette inn lagets innbytter Lee «Easyhoon» Ji-hoon de to siste kampene. I kvartfinalen spilte Faker igjen. Her vant de 3-0 over Taiwanske ahq e-Sports Club. Når denne artikkelen skrives står Easyhoon oppført som startende Mid Lane-spiller i semifinalen på Riots offisielle turnerningsside. Bekreftelsen på dette får vi vite på lørdag, men det skaper nok usikkerhet hos Origen at de ikke vet hvem de møter før de sitter på scenen lørdag.

LES OGSÅ: Vi tippet gruppespillet. Se hvor feil vi tok her.

Fnatic mot KOO Tigers

Les også
– Ingen hadde klart å se for seg hvordan topp fire skulle se ut til høstferien

Den andre semifinalen spilles søndag klokken 14:30. Denne kampen står mellom regjerende dobbeltmester fra Europa, Fnatic, og det relativt nye koreanske laget KOO Tigers.

Fnatic er en meget tradisjonsrik organisasjon i League of Legends og andre e-sportgrener. Fnatic vant nemlig den første utgaven av verdensmesterskapet i League of Legends med nåværende Origen-spiller Enrique «xPeke» Martínez på laget. Dette var siste og hittil eneste gang et lag utenfra Asia vant VM, men det skal sies at turneringen kun besto av europeiske og amerikanske lag.

Fnatic har etablert seg som det desidert beste europeiske laget siden oppstarten av Riots seriespill League of Legends Championship Series i 2013. Fnatic har vunnet fem av seks mulige titler av denne turneringen. Lagets store veteran Bora «YellOwStaR» Kim har vært med på alle disse trifumfene.

Laget har også tidligere kommet langt i verdensmesterskapet. I 2013 kom de også til semifinalen, mens de i fjor ble de slått ut av gruppespillet på dramatisk vis. I år virket Fnatic meget overbevisende i kvartfinalen mot Edward Gaming (3-0-seier), og de har også vist frem et par unike strategier og helter.

Koo Tigers jubler etter seieren mot KT Rolster.

Fnatics motstander i semifinalen er koreanske KOO Tigers. Helt i starten av sesongen var det mange som hevdet at KOO var verdens beste lag. Selv om de virket sterke gikk de på en smell på IEM Katowice i mars, noe som var en stor fiasko for laget.

Sakte, men sikkert klarte laget å bygge opp selvtillit igjen, og mot slutten av sommeren virket de nok en gang meget sterke. KOO er en gruppe med gode venner som først og fremst har det gøy når de spiller, men de har sagt i intervjuer at de har tatt alt en god del mer seriøst før verdensmesterskapet.

I kvartfinalen mot KT var ikke KOO favoritter, men en meget imponerende oppvisning av lagets Top Lane-spiller Song «Smeb» Kyung-ho gjorde at KOO nå er klare for semifinalen.

Du kan se på semifinalene på Riot Games' offisielle Twitch-kanal. På lørdag starter det 16:30, mens tidspunktet er 14:30 for søndagens kamp.

Siste fra forsiden