Telialigaen - League of Legends

Kan fort bli utradisjonelt og spenningsfylt

Når PredatorX møter Viking i Telialigaens andre runde er det umulig å si hva som venter seerne bortsett fra spenning fra start til slutt.

Bygdefotografen/Sindre Stien/Good Game

SLIK SPILLES ANDRE RUNDE I TELIALIGAEN LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

SØNDAG 6. SEPTEMBER

18:00 Last Minute - Domino
18:00 Bifrost - Celestial
18:00 Nordavind - Vanir
18:00 Riddle - Wizard
20:00 PredatorX - Viking

Se resten av terminlisten »

Forrige uke kunne League of Legends-interesserte endelig ønske Telialigaen velkommen atter en gang, og seerne ble servert et fantastisk oppgjør mellom Wizard og Vanir.

Ukas hovedkamp på søndag mellom PredatorX og Viking blir nok heller ingen rolig affære, ettersom begge lag er meget sultne på sesongens første trepoenger. Skal vi tro Twitter-sfærens League of Legends-eksperter, har oppgjøret potensiale til å bli et virkelig blodbad.

LES OGSÅ: «Onigod» blir tidenes første nordmann i Overwatch League-sluttspillet

Se hovedkampen mellom PredatorX og Viking søndag klokken 20:00 på Twitch »

Har jobbet med lagets svakheter

DISSE SPILLER FOR PREDATORX:

Vis mer

Syver «D4rkZelda» Natvik (Top)
Per «NorwegianBastard» Hatling (Jungle)
John «Zagan» Hatling (Mid)
Thor-Magnus «TaÎsa» Higraff (ADC)
Jonny «Zitrex» Soltvedt (Support)

Nyopprykkede PredatorX åpnet med et surt tap mot Bifrost i sesongens første runde. Lagets Mid Lane-spiller John «Zagan» Hatling forteller at de har tatt lærdom av tapet, og at laget stiller sterkere inn i runde nummer to.

– Etter kampen mot Bifrost brukte vi litt tid på å finne ut av hvor problemene våre var, og den siste uken har vi jobbet med å forbedre våre svake punkter, sier han før han fortsetter.

– Dessuten har vi prøvd på noen ideer og strategier som vi muligens kan ta fram mot Viking.

LES OGSÅ: – Endringen gjør at flere får prøvd seg hver bidige uke

– Fort mulig med en del høye Fantasy-poeng

På forhånd av sesongen var det ingen tvil hos panelet om at Viking var antatt bedre enn PredatorX. Mid Lane-spiller Hatling ser på underdog-stempelet som en fordel, og drar fram lagets utradisjonelle tilnærming som en mulig fordel over veteranene i Viking.

– På en god dag så stiller vi sterkt nok til å ta minst én av kampene, om ikke hele oppgjøret. Ettersom Viking stiller som favoritter har vi ikke noe å tape, og det kan være en fordel for oss. På papiret ser de sterkere ut i de fleste - om ikke alle rollene, men vi har en del noe utradisjonelle heltevalg som Viking muligens ikke har så mye erfaring å spille mot, forteller han.

Les også
Nordmann videre i tidenes største Counter-Strike turnering

I åpningsrunden ble to av PredatorX-spillerne trukket fram i rundens lag i Telialigaen League of Legends Fantasy, tross mangel på poeng. Hatling spår en god mulighet for sanking av poeng også denne runden, uten å spesifisere hvem som stikker av med potten.

– Det er fort mulig med en del høye Fantasy-poeng, men hvilken vei de poengene går er jeg ikke så sikker på.

To spillere fra PredatorX havnet på rundens Fantasy-lag. Hvem sanker poeng denne runden?
Skjermdump, Gamer.no

LES OGSÅ: Vil du havne på pallen i Fantasy?

Dårlige forberedelser straffet seg mot Riddle

DISSE SPILLER FOR VIKING:

Vis mer

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Viking-veteranene sikret seg ett poeng mot Riddle etter å ha åpnet med tap i den første av to kamper. Lagets Top Lane-spiller Håkon «KOOLBERG» Solberg forteller at mangel på forberedelser straffet seg mer enn de hadde forutsett.

– Uavgjort mot Riddle var et greit resultat. Vi la ikke mye innsats i forberedelsene til kampen, så de straffet oss bra i første runde. Etter å ha utøvd noen kjappe undersøkelser før andre runde, greide vi oss godt nok i helteutvelgelsen at selv en «Sharp» som døde fire ganger ikke kunne stoppe oss fra å vinne.

Skal vi tro Top Lane-spilleren, var det ikke bare dårlige forberedelser som hadde skylden for tapet, i og med at laget Jungle-spiller Anders «Sharp» Lilleengen angivelig har tatt på seg sin del av skylden.

– «Sharp» tar for øvrig skylda for den første kampen i åpningsrunden også. Han har lovet oss å legge inn to-tre økter på frisbeegolfbanen før Telialigaens andre runde som straff.

LES OGSÅ: – Norge ligger ganske langt bak resten av verden

Kjenner motstanderne godt

Har «Sharp» og resten av Viking-spillerne brukt tiden godt siden forrige runde?
Eivind Von Døhlen/Good Game

Sist gang Viking spilte mot PredatorX i Telia Esports Series endte det med to av to seire. Solberg håper at lagets nye Mid Lane-spiller kan sørge for en enklere seier enn sist.

– Sist gang vi spilte mot PredatorX slet vi innledningsvis i kampene. Dette håper jeg «Zhandia» kan gjøre noe med, sier han før han fortsetter.

– Vi har ikke gjort noen spesielle forberedelser til kampen mot PredatorX. Dette er et lag jeg personlig kjenner godt, og derfor tar jeg helteutvelgelsen litt på sparket.

LES OGSÅ: – Den desidert vanskeligste sesongen å spå

Om ekstrarunder på frisbeegolfbanen hjelper på forberedelsene til ukas hovedkamp gjenstår å se, men Solberg hinter til at de gamle faktisk er eldst når det kommer til helteutvelgelsen.

– Jeg og «Sharp» skal for så vidt ut og øve på noen S-kurver ved bruk av hyzer- og anhyzer-teknikker [vinkling på frisbeen, journ. anm.]. Hvis han lærer kjapt blir det nok tid til å plukke opp noen fleksible heltevalg vi kan dra opp mot PredatorX.

Siste fra forsiden