Telialigaen - League of Legends

Kan nå sluttspillet i klubbens første sesong på øverste nivå

Opprykkslagene HyFerion5 og Rich Gang møtes i Telialigaens åttende runde. Kampens vinnere vil ligge godt an til å ta seg til sluttspillet.

«MortySporty» (t.v.) i HyFerion5 og «Yupwulf» (t.h.) i Rich Gang har begge muligheten til å ta seg til sluttspillet.
Riot Games/Privat/Good Game, Kollasj: Brage Vasseljen/Good Game

SLIK SPILLES ÅTTENDE RUNDE AV TELIALIGAEN

Vis mer

TORSDAG 18. MARS
18:00 - FloWenZ - Riddle
18:00 - Nordavind - Vanir
18:00 - Wizard - KAOS
20:00 - HyFerion5 - Rich Gang

LØRDAG 20. MARS
18:00 - Bifrost - Domino

Se resten av kampene i terminlisten »

Telialigaens ordinære seriespill nærmer seg slutten, og med kun to gjenværende runder er lagene nødt til å ta vare på muligheten til å plukke de siste poengene.

Både Nordavind og Bifrost er allerede klare for sluttspillet, og Riddle er ett poeng unna det gode selskap. HyFerion5 og Rich Gang ligger godt an til å ta den fjerde- og siste sluttspillplassen, og i åttende serierunde møtes de to opprykkslagene for å muligens avgjøre hvem som stikker av med billetten til sluttspillet.

Kampen ser du torsdag 18. mars klokken 20:00 på Twitch »

FEATURE: Dette tror vi blir utfallet i vårens League of Legends-sesong

LES OGSÅ: Disse spillerne må du vurdere til Fantasy-laget ditt

Slik ser tabellen ut før åttende runde.
Telialigaen

Har overrasket mange motstandere

DISSE SPILLER FOR HYFERION5

Vis mer

Morten «MortySporty» Carstens (Top)
Stamatis «Woops» Papadopoulos (Jungle)
Phi «Phino» Nguyen (Mid)
Tap «WildArcane» Nguyen (ADC)
Kevin «Mingleo» Do (Support)

HYFERIONS SISTE RESULTATER

🟡 🔴 🟡 🔴 🔴 🟢 🟢

HyFerion5 ble kjapt avskrevet som kandidat til sluttspillet på forhånd av sesongen. Nå står de likevel og banker på døra. Lagets Top Lane-spiller Morten «MortySporty» Carstens legger ikke skjul på at å gjøre spådommene til skamme føles godt. Helt fornøyd med poengsankingen er han dog ikke.

– Det er en god følelse. Vi som spiller for HyFerion5 visste på forhånd at andre del av sesongen kom til å bli lettere enn første halvdel. Jeg vil nok si at vi hadde det klart vanskeligste programmet på kalenderen innledningsvis, som førte til få poeng. Vi vet at vi er bedre enn de resterende lagene, som nå er under oss på tabellen, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

– Mange av kampene kunne gått i vår favør resultatmessig. Vi hadde for eksempel en solid ledelse tidlig mot Nordavind som vi kastet bort. Flere av kampene vi endte opp poengløse tror jeg vi kunne ha plukket litt poeng. Det har dog aldri vært noe problem å holde fokuset oppe for gjengen. Når manager «Hazmat» frister med kebab etter hver seier, så er det klart at moralen er høy.

LES OGSÅ: Nordavind tok poeng mot 777 - Foxed snublet mot Bifrost

Kampen mot Rich Gang er utvilsomt et av sesongens viktigste oppgjør for Carstens og HyFerion5. En seier her betyr ekstremt gode muligheter for sluttspill, og et tap kan bety kroken på døra for drømmen. Top Lane-spilleren er klar for kamp, men stiller seg spørsmål ved Rich Gangs nysigneringer i Bot Lane.

Les også
Norske «Taiga» sikter seg inn mot neste Dota 2-major

– Dette er definitivt tidenes kamp, og jeg hadde løyet om jeg hadde sagt noe annet. Jeg har selv god kjennskap til gutta i Rich Gang, og de vil alltid ha en plass i hjertet mitt. Syns likevel det er svakt å ta inn «Nomi» på tampen av sesongen. Det vitner om lav selvtillit og liten tro på eget lag.

Rich Gang forventer seier

DISSE SPILLER FOR RICH GANG

Vis mer

Jannik «Syrax» Born (Top)
Necati «Convik» Sarıgül (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

RICH GANGS SISTE RESULTATER

🟢 🔴 🔴 🟡 🟡 🔴 🟢

Med seier mot KAOS i forrige runde etablerte Rich Gang seg for alvor som en utfordrer til sluttspillplassene. Mid Lane-spiller Andreas «Yupwulf» Brustad forventet seier, og forteller samtidig at han også forventer seier mot HyFerion5.

– Vi forventet å vinne mot KAOS, og vi visste at de kom til å spille mye rundt Mid Lane, ettersom «Zhandia» er deres beste spiller. De er avhengige av at han gjør det bra for å vinne kamper. «Nomi» og «Archilles» spilte veldig bra, som jeg hadde forventet på forhånd. «Nomi» er iallfall et hakk over alle andre ADC-spillere i Norge, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

– Det burde være en ganske lett kamp. Til tross for at tabellen ikke gjenspeiler det, er nok HyFerion5 dårligere enn KAOS på papiret. Jeg aner faktisk ikke hvordan de har endt opp så høyt på tabellen, så det blir gøy å spille mot dem, og se hvordan nivået deres er.

LES OGSÅ: Nordavind signerer Fortnite-verdensmester «Nyhrox»

Tross selvtilliten er Brustad imponert over motstanderens evne til å plukke poeng, og stiller seg uforstående til hvordan de har klart det. Han har et par teorier, og skal Rich Gang klare å stå imot er de nødt til å forberede seg på det uforutsette.

– Jeg trodde at HyFerion5 var et bunnlag, men de har overrasket mange og tatt poeng fra mange lag. Jeg vet ikke hva det er som gjør at de vinner kamper, men har hørt fra noen av kildene mine at de liker å overraske og risikere mye i kamper. Det er mulig de bare har tatt folk på senga, og vunnet mange kamper gjennom det.

Siste fra forsiden