Telialigaen - Counter-Strike

Kan noen vippe Apeks ned fra Counter-Strike-tronen denne høsten?

Vi har vurdert høstens sesong av Telialigaen Counter-Strike.

Slik så det ut når Apeks vant sluttspillet i vår.
Sindre Stien/Good Game

En ny sesong i Telialigaen er på trappene og skytes i gang allerede mandag. Høsten har fått med seg ett nytt spill, men gode gamle Counter-Strike fortsetter likevel hver mandag som før, frem til sluttspillet på Meet Ullevaal senere i høst.

Tradisjon tro så har flere lag byttet spillere og navn, noe som nok en gang gjør det spennende å se hvem som skal kjempe om hvilke plasser.

Mandag 26. august braker det hele løs på Gamer.no sin Twitch-kanal med kampen mellom lag Celestial og lag Stabæk Momentum. Her får vi muligheten til å se styrkeforholdet mellom en av sluttspillkandidatene og en middelhavsfarer.

Ligaen begynner å virke veldig profesjonell. Med to lag som er lønnet, og ytterligere to lag som har tett samarbeid med tradisjonelle sportsklubber så nærmer vi oss mer og mer for hver sesong å få en hel-profesjonell 1. divisjon.

Hvis du ikke har fått med deg alle endringene som har skjedd de siste månedene, eller trenger en liten oppfriskning skal vi gjennomgå lagene som skal kjempe i den gjeveste divisjonen utover høsten.

Som vanlig så har vi også denne gangen fått med oss kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen, samt selverklært ekspert Tommy «TommyM» Monsen, for å gi sin kommentar om hvert av lagene. Tommy var for øvrig bemerkelsesverdig stille denne gangen.

Nederst i artikkelen vil undertegnede, skribent Kristian Fjeld og Telialiga-kommentatorene Tommy «TommyM» Monsen og Leon Andor «Landor» Karlsen nok en gang forsøke å spå utfallet av tabellen. Ingen har så langt truffet riktig.

Nedrykksstriden (10. - 8. plass):

Lions: Løvene er tilbake

Preben «Trax» Martinsen
Simen «sido» Rem
Ådne «sense» Fredriksen
Emil «Swizzy» Johnsen
Sebastian «Petteroes» Pettersen

Ådne «sense» Fredriksen og løvene er tilbake i det gode selskap.
Privat

Lions er tilbake i 1. divisjon etter mange sesongers fravær. Klubben stiller naturlig nok med helt nye spillere siden sist, og femmeren de kommer med er en spennende miks av unge og talentfulle spillere.

Det er vanskelig å se hvordan de skal klare å takle de antatt beste lagene i ligaen, og vi tror laget kommer til å kjempe om å unngå nedrykk når vinteren nærmer seg.

Karlsen mener følgende om løvene.

Les også
– Jeg gjorde tabben å vente på at et bedre lag skulle kontakte meg

– Godt å se Lions tilbake i det gode selskap. Spennende lag med unge, talentfulle spillere. Kommer mest trolig til å slite mot mange av de andre lagene som stiller med mer rutine, men skal ikke se bort ifra at de kan overraske mot antatt bedre lag. Tror de vil kjempe i bunnen om å unngå nedrykk. Klarer de det vil de utvilsomt bli et lag å se opp for når de har fått på plass litt mer rutine fra toppnivået i Norge.

Dgamers: Tilbake i det gode selskap

Carl Christian «cala» Hallingby
Daniel «dtj» Tharaldsen
Marius «Warstray» Melbye
Sondre «nightmater» Oksvik
Odd Anders «Psyclops» Melbye

Laget som kjøpte plassen for et par sesonger siden og rykket rett ned er tilbake i det gode selskap, med et mål om å bli i toppdivisjonen. Har noe rutine innad i laget, men skilter med for det meste nykommere i divisjonen.

Vi tror det blir vanskelig for Dgamers å unngå nedrykksstriden. Tap mot de fleste topplagene er naturlig å forvente, men alt avhenger av interne resultat mellom de antatt dårligste lagene.

Karlsen er enig, og tror det blir bunnstrid.

– Dgamers er blitt et relativt kjent navn i den norske CS-scenen, men kanskje ikke helt for rett grunn enda. Har ikke så mye kjennskap til alle spillerne i laget, men vet om noen av de og de kan fort pange fra seg de altså. Forventer at de skal være i bunnstriden sammen med Lions og Blue Revision, så får vi se om de kan overraske og hente poeng mot det jeg vil påstå er bedre lag. Møter Nordavind, Demise og Apeks i de tre første kampene og kommer til å få en ekstremt vanskelig start på sesongen, men vi får håpe at det er nok positive takter til at de holder hodet kaldt og ikke mister håpet.

Blue Revision: Nyopprykket

Bjørn-Kristian «Beik» Gjertsen
Hien Q. «Crappyyy» La
Vy «Pzy» Nguyen
Daniel «Drycow» Nguyen
Adrian «Delta» Munkvold

Blue Revision er også en av de nyopprykkede, og har sammen med Lions og Dgamers en del nye spillere uten erfaring på toppnivå. De tok seg greit gjennom vårsesongens 2. divisjon, men kommer i likhet med resten av guttene å slite litt med nivået på toppen.

De interne resultatene blir avgjørende.

Karlsen gleder seg til å få gjensyn med en spiller som ga han personlig hodebry for noen år siden.

– Blue Revision er nye i første divisjon og gir oss dermed mange nye navn å potensielt sperre opp øynene for. Vil naturlig nok bli sett på som underdogs mot de aller fleste som vi kjenner bedre til, men har en gyllen mulighet til å vise seg fram enda mer, samt tilegne seg viktig erfaring. Klarer de i tillegg å berge plassen i første divisjon er det en seier for lag som kjemper seg oppover i divisjonene og ikke bare kjøper seg en 1. divisjonsplass og tenker at det er nok. Veldig spent på å se «Drycow» som alene knuste meg og mitt lag i tredje divisjon for noen år tilbake.

Middelhavsfarerne (7. - 6. plass):

Bitfix: Hemmeligheter

Philip «Philip» Løseth

Philip «Philip» Løseth er også med. Men hvem spiller han sammen med?
Eivind Von Døhlen/Good Game

Bitfix har i skrivende stund ikke annonsert sin femmer, så den er konfidensiell frem til fredag. Undertegnede og kommentatorene har fått sett lagoppstillingen, slik at vi kan gjøre oss opp en mening. Philip «Philip» Løseth er eneste spiller som er offentliggjort.

Laget ser sterkt ut på papiret, men kan fort komme til å slite når de møter bedre motstand. Det blir viktig å plukke poeng av lagene rundt dem. Sluttspillplass er ikke utelukket, men det ser vanskelig ut for Bitfix å komme helt dit. Da skal mye klaffe.

Karlsen er en smule mer optimistisk til Bitfix.

– Bitfix stiller med en interessant miks rutinerte spillere. Definitivt et lag jeg forventer kommer til å spille god, lagbasert Counter-Strike, samtidig som at de har individene som virkelig kan trøkke til om de må. Antar at Bitfix får en solid sesong, men med et par rolleendringer og relativt ny lagoppstilling trenger de en god start for å ha sjanse til å nå sluttspillet tror jeg. Får en tøff start mot Riddle, som kan gi oss en følelse av hvordan sesongen kommer til å se ut for Bitfix.

Celestial: Midt på treet

Igor «MACKO» Macko
Even «ev1» Storslett
Anders «savvy» Sundet
Johann «Saasinho» Saasen
Jørgen «phoRZE» Pettersen

Jørgen «phoRZE» Pettersen har med seg noen spennende spillere i høst.
Celestial Gaming

Ny sesong, nye muligheter. Etter at Celestial forrige sesong havnet midt på tabellen er laget nå klare til dyst igjen. En helt ny lagoppstilling er på plass, og kjenningen Jørgen «phoRZE» Pettersen er tilbake i Celestial-drakt.

Det store spørsmålet er knyttet rundt hvor mye trening spillerne kommer til å legge ned i det, eller om de kommer til å være et miksbasert lag som kun spiller Telialigaen sammen.

Karlsen er enig i vår vurdering.

– Celestial stiller med helt nytt lag og det er vanskelig å vite hvor forberedt de er som lag når sesongen sparkes i gang. Vet at spillerne er dyktige individuelt, men forventer en ganske miks-heavy spillestil og da spørs det om de skyter hardt nok fra seg til å kunne hamle opp med de jevnere lagene. Tror Celestial skal unngå nedrykk om de beholder den femmeren, men vil slite med å henge med i toppen.

Kampen om 4. plassen (5.-4. plass)

Demise: Spennende lagoppstilling

Kristian «Microvan» Nyborg
Genesis «envi» Crisostomo
Christoffer «nilson» Nilson
Emir «rhyme» Muminovic
Sondre «fibb0» Gjerde

Christoffer «nilson» Nilson og Demise vil kjempe om en sluttspillplass.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Demise har byttet ut fire spillere siden vårens sesong, og bare Christoffer «nilson» Nilson er igjen. Denne gangen har han fått med seg en spennende gjeng med en god porsjon erfaring fra toppnivået i Norge.

Laget stiller litt på samme måte som Celestial. Alt avhenger av at laget spiller sammen og trener for at sluttspill skal være innenfor rekkevidde. Laget er på papiret godt nok til en sluttspillplass.

Karlsen mener laget har en stor styrke, og en klar svakhet.

– Demise stiller med det som blir årets comeback-lag. Mange kjente navn som vi vet skyter hardt som bare det, men så blir det spennende å se hvor lenge lysten varer denne gangen. Optimalt sett så holder de sammen og ender opp med sluttspillplass, men får de en tidlig knekk kan det fort bety endringer. Godt nok lag til å kunne mikse seg til gode resultater, men kan bli enormt farlige om de faktisk vil og orker. Her er det det mentale alt hviler på, for vi vet at ferdighetene til spillerne er der.

Stabæk Momentum: Må vise seg frem godt

Andreas «dem0» Aslaksrud
Eskil «LaX» Bjørnsen
Steffen «SLY» Amundsen
Snorre «fletch» Granerud
Jesper «Jimbo» Kamsrud

Andreas «dem0» Aslaksrud og Stabæk Momentum kan slå hvem som helst.
Sindre Stien/Gamer.no

Stabæk Momentum hadde en litt turbulent sesong i vår. Navnebytte og spillerbytter preget mye av vårparten, men de karret seg likevel til en sluttspillplass. Ut har «Aaseng» og «adx» gått, inn har «LaX» og «Fletch» kommet.

De skal være en sterk kandidat til å nå sluttspillet, og med trening og et godt klubbnettverk bak seg er det knyttet forventninger til at laget skal levere. Alt annet enn sluttspill vil være en skuffelse.

Karlsen trekker frem noen punkter laget må fokusere på for å kunne hevde seg mot de beste.

– Stabæk Momentum hadde en god sesong i vår og spillerne har vist godt potensiale flere sesonger, under forskjellige lagnavn. Vil slite mot topplagene og kjemper sammen med mange andre lag om sluttspillplass. Definitivt spillere som er verdige å spille på scenen i november, men da gjelder det at de fungerer sammen som lag. Får de på plass lagspillet og viser sine beste individuelle sider også kan de slå hvem-som-helst.

Sluttspillkandidatene (3. - 1. plass):

Riddle: Stolt klubb, stor satsing

Christoffer «hEllberg» Andersen
Thomas «Vertigo» Andresen
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Daniel «zykes» Jensen
Mikael «mikki» Gaup

Riddle har ny femmer. Proffe bilder har de også. Like proffe i seriespillet? Tiden vil vise.
Mohammed Barzinje/Riddle

Riddle har seilet opp som et av de mer proffe lagene i ligaen. De har støtte fra en sportsklubb, og en ildsjel som leder klubben. De tok steget inn i Counter-Strike seriøst og har skaffet seg en god og spennende femmer.

Det kreves dog trening, masse trening, for å kunne hamle opp med Apeks og Nordavind den kommende sesongen.

Karlsen tenker at mye ligger til rette for Riddle denne sesongen.

– Riddle begynner å ta stegene inn i Counter-Strike-verden nå og har fått med seg gode spillere til å kunne hevde seg i toppen av tabellen. God rutine i laget og nå også en klubb som har troa på dem. Alt ligger til rette for en god Riddle-sesong, men viktig at spillerne trår til når det gjelder og hamler opp med enklere motstand. Klarer de i tillegg å vise seg fram mot Apeks og Nordavind skal vi ikke se bort ifra at vi har flere lønnede lag i fremtiden.

Apeks: Tre ganger hurra?

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «truth» Hansen Dyrnes
Haakon «Radifaction» Tholo

Pål «Polly» Kammen (trener)

Ole «Marcelious» Langan (benket)

Erik «truth» Hansen Dyrnes er tilbake fra et opphold i Kina. Holder det til seriemesterskap igjen?
Eivind Von Døhlen/Good Game

Dobbelt seriemester Apeks er tilbake, med to nye spillere inn i løpet av sommerferien. Laget har på ingen måte blitt svekket, og med «truth» tilbake på laget er det naturlig å tro at samspillet er det fra start av.

Mye hviler på skuldrene til kaptein Anders Kjær for å holde strategiene i gang, men han har til gjengjeld fått et solid støttenettverk bak seg i Apeks. Mye skal gå galt om ikke Apeks kommer seg til sluttspillet, og finalen. Mest sannsynlig så blir det også en jevn affære der mellom de to klart beste Counter-Strike-lagene i Norge.

Karlsen mener presset er på Apeks denne sesongen.

– Apeks er regjerende seriemestere to sesonger på rad og har endret litt på laget siden vi så de slå Nordavind i vårens sluttspill. Fortsatt et enormt godt lag og potensielt enda farligere nå enn før. Med «Marcelious» på benken vil Apeks miste stjernepotensialet til å snu runder, men kanskje bli enda mer samkjørt som lag. Det er pluss og minus med å miste en så markant spiller, men med hele teamet som er rundt selve spillerne så har Apeks det som skal til for å veie opp for tapet, sier Karlsen før han snakker litt om den nye treneren.

– Ut går også «Polly», men jeg er alltid fan av lag som benytter seg av trener-muligheten og der er erfaringen til «Polly» ekstremt verdifull. «Truth» og «Radifaction» har store sko å fylle, men alle som har sett dem spille vet at potensialet for enorme soloprestasjoner er der.

Nordavind: Alle gode ting er tre?

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jørgen «cromen» Robertsen
Haris «H4RR3» Hadzic
Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski

Haris «H4RR3» Hadzic skyter hardt. Hardt nok til å endelig danke ut Apeks?
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Norges antatt beste lag. Likevel er Apeks seriemester to sesonger på rad. Det må være en skuffelse for hele klubben Nordavind. De er nok meget revansjesugne, og ønsker nok å vise at de er best og i Norge.

«H4RR3» er tilbake i laget, og de har vist noen lovende resultater i løpet av sommeren. Er dette sesongen det endelig skal gå veien for Nordavind?

Mye skuddkraft, lassevis av erfaring og en klubb som støtter spillerne med alt de trenger. Alt ligger til rette for dem, nå må de brette opp ermene å vise seg frem fra sin beste side hele veien inn.

Karlsen sier seg enig.

– Norges beste lag? Vel, de har ikke klart å slå Apeks to sluttspill på rad nå. Fortsatt det beste laget på papiret i mine øyne, men Apeks har vist dem som nevnt at Counter-Strike ikke spilles på papiret. Nordavind vil gruse de aller fleste lagene i serien og antakeligvis bruke det som trening og ikke som målestokk. Jeg skjønner at klubben og spillerne sikter høyere enn norsk liga og norsk motstand, men det er faktisk veldig positivt for det norske miljøet at dårligere lag får se hvordan det er å spille mot noen av de beste spillerne i landet, forteller Karlsen

Slik tror vi tabellen ser ut etter endt seriespill

Karlsen håper på en jevn sesong.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Karlsen tror det blir en jevn sesong, og han kjenner selv på at han gleder seg til å ta fatt på det.

– Endelig tid for Telialigaen igjen og jeg gleder meg enormt! Kjenner jeg det norske miljøet rett er det helt nye lagoppstillinger vi ser i slutten av sesongen enn i starten og vurderer lagene sånn som de ser ut for oss den dag i dag. Vi har gamle kjenninger, nye talenter og en potensielt veldig jevn sesong som alltid. Jeg forventer at de to øverste er ganske soleklare, så vil det være mange lag som kjemper om de to siste sluttspillplassene, og tre lag som vil kjempe om å unngå nedrykk så godt det lar seg gjøre. Håper på en god sesong og forventer første spillerendring allerede til runde to.

Videre sier han litt som sine favoritter.

Kristian Fjeld mener Apeks er klare favoritter.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Apeks og Nordavind er klare favoritter til å ta seg videre og vi vet at Apeks har vært Nordavind sin kryptonitt de siste sesongene. Også usikkerhet rundt om Nordavind stiller med toppet lag hver runde så Apeks tror jeg tar gruppespillet denne sesongen. Forventer også at Riddle kaprer en av de to siste sluttspillplassene, og så blir det fire lag som kjemper om den siste, men som også er ganske sikre mot å unngå nedrykk i mine øyne: Momentum, Bitfix, Demise og Celestial, sier Karlsen før han snakker om nedrykkslagene.

– Nederst finner vi de nyopprykkede lagene, og jeg tror alle tre vil slite mot de aller fleste lagene. Håper selvfølgelig på overraskelser da det byr på en mer spennende sesong, men vi får se.

Gamer.no-skribent Kristian Fjeld ønsket også å være med på moroa.

Har Tommy fått munnkurv i sommer?
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– I høst mener jeg ikke det utpeker seg en klar favoritt. Vi har gang på gang blitt motbevist av Apeks at de er å regne med når det hele avgjøres. Derfor tror jeg den individuelle formen når lagene møtes, og som plukker poengene der de skal vinner det innledende seriespillet. Riddle og Stabæk Momentum bør sikre de øvrige plassene i sluttspillet. Demise, Celestial og Bitfix virker spennende, men jeg tror de kommer til kort når det gjelder sluttspillet. I bunn skiller tre lag seg ut, hvor Dgamers ser sterkest ut med to kjenninger fra forrige sesong. Alle tre vil på en normal dag slite mot de øvrige lagene i ligaen.

Tommy «TommyM» Monsen var uvanlig stille når han fikk spørsmål om sesongen. Han ønsket ikke å si mye om det i forkant.

– Kommentarene mine på lagene kommer på direktesending i høst, forteller Monsen med et smil.

Spådom av:Mathias«TommyM»Kristian«Landor»
1.ApeksNordavindApeksApeks
2.NordavindApeksNordavindNordavind
3.RiddleRiddleRiddleRiddle
4.Stb MomentumStb MomentumStb MomentumStb Momentum
5.DemiseDemiseDemiseBitfix
6.CelestialBitfixCelestialDemise
7.BitfixCelestialBitfixCelestial
8.DgamersLionsDgamersLions
9.LionsBlue RevisionLionsBlue Revision
10.Blue RevisionDgamersBlue RevisionDgamers

* Sluttspill / * Kvalifisering / * Nedrykk

Siste fra forsiden