Legends of Runeterra - Cosmic Creation Seasonal Tournament

Kan stikke av med over 85 000 kroner i Legends of Runeterra-turnering

Vanirs Stian «Matpakke» Paulsen kvalifiserte seg til sluttspillet av Riot Games' regionale Legends of Runeterra-turnering.

«Matpakke» kan gå hele veien i Runeterra-turneringen
Privat/Riot Games, Kollasj: Brage Vasseljen/Good Game

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET

Vis mer

32.-delsfinale: 13:00 - 14:05
16.-delsfinale: 14:15 - 15:20
Åttendedelsfinale: 15:30 - 16:35
Semifinale: 1645 - 17:50
Finale: 18:00 - 19:05

Se fullstendig turneringsoversikt her »

Utover Riot Games' økende portefølje av spill, har studioet også økt sin kompetitive satsing rundt spillene. I kortspillet Legends of Runeterra har Riot lagt opp til regionale turneringer som en sesongavslutning for spillerbasen.

Årets sesong har gått under navnet Cosmic Creation, og regionenes 700 beste spillere har blitt invitert til å være med i de respektive turneringene. To av spillerne som kvalifiserte seg til turneringen var norske Stian «Matpakke» Paulsen og Markus «Emperor» Løtveit, som begge spiller for Vanir. Kun førstnevnte klarte å ta seg videre til turneringens sluttspill, som spilles søndag 28. februar.

LES OGSÅ: Universitet vil gjøre e-sport til bachelorgrad

– Jeg er god nok til å gå hele veien

«Matpakke» og kortspill er en velkjent kombinasjon - ikke bare på påsketur. Paulsen har nemlig vært en aktiv Hearthstone-spiller tidligere, og har stadig vekk hevdet seg i toppen av nasjonale turneringer. Nå har han imidlertid gått over til Runeterra, uten å ha et sterkt ønske om å satse på e-sporten.

– Jeg har omtrent ikke rørt Hearthstone siden min siste turnering i 2018. Jeg hadde ingen intensjon om å spille Runeterra kompetitivt, så selv om jeg har gått helt over til Runeterra var det mer en tilfeldighet enn en plan om å fortsette å konkurrere i e-sport. Når det er sagt, kommer jeg sannsynligvis til å fortsette å dukke opp i turneringer, så lenge jeg har det gøy mens jeg spiller.

LES OGSÅ: Fact møter bunnsolide Nordavind: – Vi går for seier

Selv om han ikke har ambisjoner om å satse utelukkende på e-sport, hersker det ingen tvil om at Paulsen kommer til å gi jernet i søndagens sluttspill. Selv mener han at han har det som trengs for å nå toppen.

– Det er umulig å si hvor god sjanse jeg har til å vinne turneringen. Når man spiller best-av-tre utslagsrunder i et kortspill kan alt skje. Jeg er god nok til å gå hele veien, men jeg kan også ryke i første runde. Det er veldig kompetitivt i sluttspillet, og halvparten av spillerne er veldig gode. Resten vet jeg ikke så mye om, så jeg aner ikke hvor flinke de er.

LES OGSÅ: – Det er ganske jevnt nivå i hele ligaen

Siste fra forsiden