Dota 2 - The International 2015

Kan The International 5 toppe rekordpremien fra i fjor?

Datoen for den store Dota 2-begivenheten er satt.

Newbee vant The International i fjor.
Valve

Fjorårets storturnering i Dota 2 har allerede gått inn i historiebøkene som en milepæl for e-sport. Premiepotten, som var på vanvittige 83 millioner kroner, gjorde umiddelbart vinnerne til de rikeste e-sportutøverne noensinne, med god margin. Det kinesiske laget NewBee stakk av med seieren og ca. 38 millioner kroner.

Disse svimlende summene, i tillegg til det at de omtrent 10 000 billettene ble revet bort på under en time, førte til dekning fra mange store tradisjonelle medier, mellom andre The New York Times og GQ.

Senere dato

Et hett diskusjonstema i fjor var at alle de største turneringene kom svært nær hverandre. Dette var fordi Valve hadde valgt å legge The International to uker tidligere enn vanlig, nemlig 14-21. juli. På grunn av dette kom The Summit, Dreamhack Summer, The International og ESL One Frankfurt alle innenfor en måned av hverandre. MLG Anaheim så seg nødt til å avlyse sin Dota 2-turnering.

På grunn av dette har Valve i år valgt å gå tibake igjen til å holde turneringen fra 3-8. august. Som vanlig blir den holdt i Seattle, selv om arena ikke er spesifisert enda.

Store forandringer på lagene

Det ble også annonsert at invitasjonene vil begynne å komme ut rundt den 1. mai. Tradisjonen tro bytter mange spillere lag nå, i håp om å oppnå gode nok resultater til å få en direkte invitasjon. Det er ingen hemmelighet at Valve favoriserer lagene som har hatt stabile spillerstaller gjennom mange måneder.

Svenske Alliance, vinnere av The International 3, er et av lagene som kjemper febrilsk for å få på plass et lag i tide, etter at de mistet stjernespilleren Gustav «s4» Magnusson i høst. Etter dette har de også kvittet seg med Jerry «EGM» Lundqvist, og Henrik «AdmiralBulldog» Åhlberg har tatt seg ferie på ubestemt tid.

Noe overraskende har også det beste ikke-kinesiske laget i fjor, Evil Geniuses, forandret på lagoppstillingen. Til tross for at de tok med seg hele 7,5 millioner kroner hjem for tredjeplassen sin i fjor, valgte kanadiske Artour «Arteezy» Babaev og svenske Ludwig «Zai» Wåhlberg å takke for seg til fordel for Team Secret.

Laget som hentet hjem andreplassen i fjor, Vici Gaming, mistet stjernespillerne Liu «Sylar» Jiajun og Bai «rOtk» Fan. Disse har de erstattet med tyske Dominik «Black^» Reitmeier og Daryl «iceiceice» Xiang fra Singapore, og ser nå sterkere ut enn noen gang.

Newbee vant The International i fjor.

Vinnerlaget fra i fjor, NewBee, har i stor grad beholdt samme lagoppstilling. Zhang «xiao8» Ning la opp, og NewBee har forsterket laget med supertalentet Wang «Rabbit» Zhang. Siden den gang har de blant annet spilt i en turnering med det norske laget Fiskestanga.

En komplett liste over de nye spillerstallene finner du på reddit.

Stor vekst

Les også
Nordavind-toget fosser videre i Telenorligaen i Rocket League

The International i fjor brakte mange nye spillere til Dota 2, og per dags dato har spillet om lag 10 millioner unike spillere, mot ca. 7,5 millioner i fjor på samme tidspunkt. Dette betyr at selv om premiepotten i fjor var enorm, er det ikke helt urealistisk at årets International blir enda større.

Valve benytter seg nemlig av mikrotransaksjoner i spillet for å finansiere turneringen. Spillerne får muligheten til å kjøpe kompendier, som inneholder mye informasjon om lagene, avstemning om hva som skal skje av annen underholdning på turneringen og mange andre aktiviteter. Jo høyere nivå man oppnår i kompendiet, jo flere belønninger får man, i form av spillutstyr som våpen, klesplagg til heltene og så videre.

Man kan oppnå nivåer enten med å gjennomføre aktivitetene i kompendiet eller å kjøpe poeng. 25 prosent av inntektene fra av alle kompendier og poeng som blir solgt går rett i premiepotten. I tillegg spytter Valve inn 1,6 millioner dollar som grunnstein. Dette systemet ble først introdusert i 2013 på The International 3, som hadde en total premiepott på ca. 21,5 millioner kroner.

Har du lyst til å se hva som skjer på Dota 2-fronten denne uken kan du sjekke GamerTV »

Siste fra forsiden